Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Kall en spade for en spade. Hele klaser avstilkes før de sendes inn i pressen hos vinmakerparet Tricot i Auvergne.

Kall en spade for en spade. Hele klaser avstilkes før de sendes inn i pressen hos vinmakerparet Tricot i Auvergne.

Hvordan lages naturvin?

Tekst

Vil du få varsel hver gang Lise Aanes publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Vinmakernes teknikker varierer, men det er noen fellesnevnere for hvordan vinen blir til.

Det viktigste arbeidet med naturlig vin starter i vinmarken. Økologisk eller biodynamisk drift, sertifisert eller ei, er et minimumskrav, og friske planter og god jord er grunnpilaren for vinproduksjon uten tilsetninger.

Sunn frukt med friske gjærkulturer gir også en forutsigbar gjæringsprosess når druene skal bli til vin.