Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kaker

Møsbrømlefse

Lær å lage Møsbrømlefse av Rigmor Skjervagen fra Bodø

Lær å lage Møsbrømlefse av Rigmor Skjervagen fra Bodø

-
+

Slik lager du møsbrømlefse

  • 0.75 kopp smør
  • 0.75 kopp sirup
  • 3.00 kopper H-melk
  • 3.00 kopper kulturmelk
  • 3.00 ss hjortesalt
  • 1.10 kg hvetemel

Til møsbrøm

  • 2.00 kg fløytemysost
  • 2.00 liten kopp sukker
  • 200.00 g hvetemel
  • H-melk
  • Rømme og smeltet smør til servering

Nok til cirka 50 stykker

Slik gjør du:

  • Smelt smør, rør inn sirup. Ha i H-melk og kulturmelk. Bland hjortesaltet i melet og rør det hele raskt inn i smørblandingen, ikke for mye, det kan gjøre deigen seig.
  • Tøm deigen på melet benkeplate, rull ut og del deigen i 50 emner. Kjevle hvert emne ut til en tynn og rund lefse med en riflet kjevle.
  • Stek på takke på begge sider. Lefsen skal ikke være brun, men små brune prikker i overflaten er fint. Legg lefsene i en stabel.
  • Sett kaldt, de kan stå i opptil én uke, eller frys ned.

Slik gjør du:

  • Skjær osten opp og ha den i en kasserolle. Hell over H-melk til det står så vidt over osten. Sett kjelen på svak varme, la osten smelte og hold blandingen på kokepunktet. Smak til med sukker. Rør hvetemel ut i 1/2 liter H-melk. Sil melblandingen opp i kjelen og rør godt.
  • Legg lefsen på takken, smør et jevnt tynt lag (tre spiseskjeer) møsbrøm over, strø over et tynt lag sukker. Når lefsen er varm, legg en spiseskje smeltet smør og en spiseskje rømme på midten. Brett lefsen først dobbelt, så fra to sider.