Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kaker

Natronkaker

– En skal være litt raus med smøret. Det skal ikke være knapt
Lær å lage natronkaker av Kari Støfringsdal fra Jølster

Lær å lage natronkaker av Kari Støfringsdal fra Jølster

-
+

Slik lager du natronkaker

  • 1.00 egg
  • 0.50 kopp sukker
  • 1.00 l surmelk
  • 2.00 ts natron
  • 2.00 ts hjortesalt
  • 750.00 g hvetemel

Nok til ca 35 stykker.

Slik gjør du:

  • Visp sammen egg og sukker og ha i surmelk. Bland natron og hjortesalt og pisk det inn i egg- og melkeblandingen. Ha i alt melet og bland forsiktig med tresleiv. Deigen må ikke bli seig.
  • Ha mel på et stort fat og legg én skje om gangen med deig i melet, så mange som det er plass til på fatet. Ta mel rundt hele deigklumpen før du tar den i hånden og vender den noen ganger.
  • Legg kakene på takke eller tørr stekepanne, klapp de litt utover så de ikke blir for tykke. Stek ved middels varme. Kan godt fryses.
  • Server med smør, brunost eller sukker.