Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sopp

Hvit steinsopp-pizza

Skogen bugner av steinsopp i år
Lær deg oppskriften på hvit steinsopp-pizza av Tommy Østhagen

Lær deg oppskriften på hvit steinsopp-pizza av Tommy Østhagen

-
+

Oppskrift på hvit steinsopp-pizza

  • 0.50 kg hvetemel
  • 3.00 dl vann (ca)
  • 5.00 g fersk gjær
  • 15.00 g salt

Saus

  • 1.00 beger crème fraîche
  • 2.00 fedd hvitløk, hakket
  • 1.00 kvast timian
  • 0.25 ts salt

Fyll

  • 4.00 pene steinsopp
  • litt olivenolje
  • 20.00 skiver pancetta
  • 12.00 ss ost etter smak, for eksempel mozzarella og parmesan

Nok til fire pizza

Slik gjør du:

Bunn:

(etter Morten Schakendas grunnoppskrift)

  • Elt vann og mel i tre minutter, dekk til og la stå i én time.
  • Tilsett gjær og salt, og elt i cirka 15 minutter. Sett til heving i én til to timer.
  • Del deigen i fire, dekk til og la heve i 45 minutter til. Kjevle tynne pizzabunner og prikk dem.

Saus:

Kok opp i cirka to minutter. Fjern kvasten.

Fyll:

  • Varm ovnen til den høyeste temperaturen du har. La stekebrettet stå i ovnen mens den varmes opp.
  • Kjevle ut pizzabunnen. Ha den over på varmt stekebrett. Smør saus på den første bunnen. Ha på ost. Skjær steinsoppen i fine skiver på langs og legg på pizzaen. Pensle dem med litt olivenolje. Legg på pancettaskiver og stek til gyllen. Lag resten på samme måte.