Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sopp fra Jørgen

– Jeg vil ikke at vi skal lage en slags nordisk pizza med røkelaks og eggerøre
Oppskrift på: Sopp fra Jørgen

Oppskrift på: Sopp fra Jørgen

-
+

Pizzabunn

  • 1 kg mel
  • 5.5 dl vann
  • 40 g salt
  • 100 g polish (se egen oppskrift)
  • 50 g surdeig
  • 70 g olje
  • 12g g gjær

Polish

  • 250 g mel
  • 250 g vann
  • 2 g tørrgjær

Hvit saus

  • 500 g hengt kulturmelk
  • 300 g yoghurt
  • 15 g salt
  • 10 g monosodium glutamate
  • 10 g 7% eddik
  • 30 g hvitløkspasta (laget av ovnsbakt hvitløk)

Topping

  • vellagret Norvegia
  • syltet grønn chili (ikke spicy)
  • opprevet østersopp
  • tykt skivet shitakesopp
  • sprøløk
  • vårløk
  • bonitoflakes

Nok til cirka ti pizzaer.

Slik gjør du:

Pizzabunn

  • Bland vann, mel, salt, polish og surdeig i en eltemaskin i tre minutter på sakte fart, så i seks minutter på rask hastighet. La deigen elte i èn halvannen time.
  • Tilsett olje, elt i tre minutter, og tilsett gjær. Elt på nytt i seks minutter.
  • Form deigen rund og legg den i en boks med mel i bunnen, og la den hvile i minimum tre timer.

Polish

  • Miks vann. gjær og mel og la det stå over natten. Det vil fermentere og gir en smak av surdeig, men er enklere å kontrollere.

Hvit saus

  • Visp sammen, rør ut klumper og tilsett vann for ønsket konsistens.

Topping

  • Topp med vellagret Norvegia (minimum ni måneder), syltet grønn chili (ikke spicy), opprevet østersopp og tykt skivet shitakesopp. Topp med sprøløk, vårløk og bonitoflakes etter steking.