Sopp fra Jørgen

– Jeg vil ikke at vi skal lage en slags nordisk pizza med røkelaks og eggerøre
Oppskrift på: Sopp fra Jørgen

Oppskrift på: Sopp fra Jørgen

-
+

Pizzabunn

  • 1 kg mel
  • 5.5 dl vann
  • 40 g salt
  • 100 g polish (se egen oppskrift)
  • 50 g surdeig
  • 70 g olje
  • 12g g gjær

Polish

  • 250 g mel
  • 250 g vann
  • 2 g tørrgjær

Hvit saus

  • 500 g hengt kulturmelk
  • 300 g yoghurt
  • 15 g salt
  • 10 g monosodium glutamate
  • 10 g 7% eddik
  • 30 g hvitløkspasta (laget av ovnsbakt hvitløk)

Topping

  • vellagret Norvegia
  • syltet grønn chili (ikke spicy)
  • opprevet østersopp
  • tykt skivet shitakesopp
  • sprøløk
  • vårløk
  • bonitoflakes

Nok til cirka ti pizzaer.

Slik gjør du:

Pizzabunn

  • Bland vann, mel, salt, polish og surdeig i en eltemaskin i tre minutter på sakte fart, så i seks minutter på rask hastighet. La deigen elte i èn halvannen time.
  • Tilsett olje, elt i tre minutter, og tilsett gjær. Elt på nytt i seks minutter.
  • Form deigen rund og legg den i en boks med mel i bunnen, og la den hvile i minimum tre timer.

Polish

  • Miks vann. gjær og mel og la det stå over natten. Det vil fermentere og gir en smak av surdeig, men er enklere å kontrollere.

Hvit saus

  • Visp sammen, rør ut klumper og tilsett vann for ønsket konsistens.

Topping

  • Topp med vellagret Norvegia (minimum ni måneder), syltet grønn chili (ikke spicy), opprevet østersopp og tykt skivet shitakesopp. Topp med sprøløk, vårløk og bonitoflakes etter steking.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner