Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Storstue. Designprodusenten Menu og arkitektfirmaet Norm Architects står bak The Audo i København, som blant annet har en stor, felles stue, og kunst som er for salg.

Storstue. Designprodusenten Menu og arkitektfirmaet Norm Architects står bak The Audo i København, som blant annet har en stor, felles stue, og kunst som er for salg.

Dette hotellet selger kunst

Tekst

Vil du få varsel hver gang Line Blikstad publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

To nye, nordiske hoteller prøver litt ekstra på å få gjestene til å føle seg som hjemme.

Hotell Frantz

Peter Myndes backe 5, Stockholm

hotelfrantz.se

I 1647 fikk den svenske skreddermesteren Frantz Bock bygget et hus på Södermalm i Stockholm. Siden har det blant annet vært tobakkspinneri i bygningen, før det på slutten av 1800-tallet ble hotell.

– Det som fikk oss interessert i denne bygningen var beliggenheten, sier hotellsjef Ellen Pettersson, som driver nyåpnede Hotel Frantz sammen med sin familie.

– Når den store ombyggingen av Slussen-området rett utenfor er ferdig, vil det bli en helt ny møteplass. Forhåpentligvis kan vi bidra til å gjøre det mer livlig og moderne.

De 48 rommene er fordelt på alt fra familierom til minirom med køyeseng, og hotellet har gjennomgått en omfattende oppussing, hvor mye av det gamle er blitt bevart.

– Som i mange andre byer er det de store kjedene som dominerer markedet, sier Pettersson.

– Jeg tror at vi kan tilføre noe annerledes og morsomt. Det er mye historie i selve bygningen, men vi har også satset stort på interiøret for å skape en følelse av å være hjemme.

Lys og varme. Hotell Frantz har både familierom og minirom med en køyeseng. Selv om hotellet er nyoppusset, er mange av de gamle detaljene blitt bevart.

Lys og varme. Hotell Frantz har både familierom og minirom med en køyeseng. Selv om hotellet er nyoppusset, er mange av de gamle detaljene blitt bevart.

The Audo

Århusgade 130, København

theaudo.com

I en bygning fra 1918, nær havnen i København, og ikke langt fra Østerbro, ligger det nye hybridhotellet The Audo. Bak initiativet står grunnleggeren av den danske møbel- og interiørprodusenten Menu, som ønsket å lage et hotell der de kunne vise frem produktene sine i ulike miljøer, sammen med utvalgte kunstobjekter.

Med seg på laget har han hatt Nathan Williams, grunnleggeren av livsstilsmagasinet Kinfolk, og bak interiøret står Norm Architects, som tidligere har laget interiøret til restauranten Höst.

I første etasje ble veggene revet for å skape et stort, åpent rom, med industrielt preg, der gjester kan jobbe, ta møter eller bare slappe av. De ti rommene har fått et nedtonet interiør, og hele den store kunstsamlingen til hotellet, som rommer alt fra malerier til skulpturer og keramikk av norske Tora Frogner, er for salg.

– Jeg håper at vi kan bidra til nye måter å tenke på når det kommer til det å blande jobb, liv og reiser, sier Jonas Bjerre Poulsen, grunnlegger av Norm Architects i en pressemelding fra hotellet.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.