Åpner fire nye hytter langs kysten

Tekst
Åpner i år. Søndre Langåra på vest­siden av Nesodden. Foto: Oslofjordens Friluftsråd

Åpner i år. Søndre Langåra på vest­siden av Nesodden. Foto: Oslofjordens Friluftsråd

Oslofjordens Friluftsråd leier ut 56 kystledhytter langs kysten fra Oslo til Arendal.

I Sandøsund gjestehavn på Hvasser står en gammel startbu for ­regattaer, så liten at det virker umulig at to personer skal kunne bo der. Fra takterrassen er det utsikt til vakker skjærgård og fritidsbåter i million­klassen.

Fakta: Oslofjordens Friluftsråd

Leier ut kystledhytter langs kysten

oslofjorden.org

Startbua er en av 56 kystledhytter som Oslofjordens Friluftsråd leier ut langs kysten fra Hovedøya til Arendal.

– Hyttene våre er populære, men også skjulte skatter mange ikke vet om. Folk kan bo i alt fra nedlagte fyrtårn til bygninger Forsvaret ikke ­bruker lenger, sier informasjonsrådgiver Kyrre Hurum.

Åpner i år. Nedlagte Veierland skole i Nøtterøy kommune. Foto: Oslofjordens Friluftsråd

Åpner i år. Nedlagte Veierland skole i Nøtterøy kommune. Foto: Oslofjordens Friluftsråd

I år åpner non-profit-­organisasjonen fire nye hytter: Nyrestaurerte Gullholmen fyr utenfor Moss, laftede og verneverdige Ødegårdbua i Holmestrand, nedlagte Veierland skole i Vestfold og en gammel bu ved Svelvikstrømmen som ikke har fått navn ennå.

– Tilbudet vårt er en kontrast til de dyre hyttene som finnes i strandlinjen. Målet er å gi så mange som mulig tilgang til friluftsliv ved havet.

De mest populære ­hyttene blir fort revet vekk, men det er alltid en ledig hytte det er mulig å booke på dagen, sier Hurum.

Leieprisen ligger på rundt 200 kroner per hode per natt, og litt billigere for medlemmer. De fleste hyttene kan man leie inntil tre netter av gangen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner