Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Billedskjønn reise. Lowlander-ruten går mellom London og Glasgow/Edinburgh. Highlander-ruten går til Fort William, Inverness og Aberdeen.

Billedskjønn reise. Lowlander-ruten går mellom London og Glasgow/Edinburgh. Highlander-ruten går til Fort William, Inverness og Aberdeen.

Dette toget har dobbeltrom med bad

Tekst

Vil du få varsel hver gang Ingvild Paulsen publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Og restaurantvognen har en egen whiskymeny.

– Jeg elsker lukten av toast om morgenen. Nå har vi ekte brødrister og skikkelig kaffemaskin om bord.

Liz Harkin, som har ansvar for kundeservice på nattoget Caledonian Sleeper, inspiserer den nye spisevognen før avgang fra Glasgow. En kelner iført vest av Harris Tweed ser over utvalget, der ni ulike single malts kan prøves, og både haggis og skotsk ostefat er på menyen.

– Etter middag er det bare å synke mykt ned i sengen. Og for dem som ikke liker de klassiske køyesengene og nattlige turer ut i korridorene, har vi nå rom med dobbeltseng og eget toalett og dusj. Madrassene er laget av et skotsk firma som også leverer til kongefamilien. Nattoget skal være komfortabelt, sier Harkin.

Fakta: Caledonian sleeper

Nattog mellom London og Glasgow/Edinburgh. Oppgradert for 1,63 milliarder kroner, med blant annet sovekupeer med dobbeltseng og eget bad.

sleeper.scot

Milliard-renovering

Det har gått nattog mellom London og Skottland siden 1873. På 1990-tallet var ruten på nippet til å legges ned, men nå går det mer på skinner.

Den skotske og den britiske regjeringen har, sammen med eieren Serco Group, spleiset på nye, spesialdesignede vogner til 1,63 milliarder kroner.

– Det er en effektiv, elegant og miljøvennlig reisemåte, og de seneste årene har passasjertallene økt. Vi har faste kunder, som forretningsfolk og politikere, og også stadig flere turister som vil oppleve skotsk natur, sier Ryan Flaherty, daglig leder i Caledonian Sleeper.

Plass 61

I tillegg til mer moderne vogner, lover linjeoperatøren også bedre internettdekning og mindre dunking og bråk,.

Togreise-ekspert Mark Smith, kjent for bloggen «Man in seat 61», er begeistret for investeringen:

– Nattoget fra London til Fort William i det skotske høylandet er Storbritannias vakreste togreise, og fasilitetene om bord er blant de beste i Europa.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.