Rik på blondine-blogg

Tekst

Isabella Löwengrip (17) hyper klesmerker og insteder og tjener millioner på bloggen sin.

Stockholmsblondinen er bare en 17 år gammel gymnas-elev med ekstrajobb i et juristbyrå, men hun vet godt hvordan hun skal gjøre business:

Under navnet Blondinbella tjener Isabella Löwengrip millionbeløp på produktplassering, skriver Stockholm City.

Fra politikk til mote
Löwengrip er aktiv i Moderata ungdomsförbundet, og i begynnelsen var meningen med bloggen å verve ungdommer til forbundet. Men det tok ikke lang tid før hun merket at leserne hennes - hovedsakelig tenåringsjenter - var mye mer interesserte i mote og trender enn politikk. Dermed endret hun bloggens innhold, og snart ble den en av de mest leste i Sverige.

Les bloggen hennes her (ekstern lenke)

I dag har Blondinbella cirka 200.000 unike besøkende på en uke og annonserene har for lengst innsett bloggens potensiale for produktplassering.

Får betalt for hyping
På bilder og i tekst forteller Isabella i detalj om klærne hun har på seg, sminke hun har lyst på og utesteder og caféer hun besøker. Det leserne hennes ikke vet, er at hun får fett betalt for å nevne merkene.

Bloggen drives som et aksjeselskap, men Isabella Löwengrip vil ikke fortelle nøyaktig hvor mye hun tjener på å nevne ulike klesmerker og insteder i tekstene sine.

- Men det er bra. Jeg har ganske dyre vaner og shopper for cirka 10.000 kronor i måneden, sier hun til City.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk