Lær å lage Aku Akus signaturdrink

Tekst

Vil du få varsel hver gang Erik Valebrokk publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

En hissig liten chili-sak.

Rom for rom. På tikibar er det rombaserte drinker som er tingen, og Aku Akus signaturdrink skiller seg ikke ut i så måte.

– Jeg tror årsaken til at den er blitt så populær, er at den har en it-faktor, sier Jan Vardøen (56).

Fakta:

Aku Aku Tiki Bar

Thorvald Meyers gate 32

akuaku.no

Utelivsgründeren driver tikibaren Aku Aku i Thorvald Meyers gate i Oslo. I elleve år har husets signaturdrink Aku Aku Chili Punch vært bestselgeren. Den er ikke så sterk at det brenner i ganen, men den har et godt lite sting.

– Den er tilsynelatende frisk og deilig, godt avkjølt og med smaken av sitrongress, og så kommer chilien og overrumpler deg litt, sier Vardøen.

– Du blir lokket forsiktig inn, før det smeller til på slutten. Kanskje den er litt darwinistisk? Den sterke overlever?

<p>Utelivsmann. Jan Vardøen skjenker opp i shakeren.</p>

Utelivsmann. Jan Vardøen skjenker opp i shakeren.

Ikke gå glipp av noe!

Få Smaks beste saker, restaurant- og vinanmeldelser og oppskrifter i nyhetsbrev hver uke.

Meld deg på her

Mannen bak drinken er Kjetil Johnsen, som har jobbet side om side med Vardøen på flere prosjekter i mange år. Han er også kjent som Kjell Pop fra haldensbandet Onkel Tuka, men det kan trygt fastslås at tikibaren på Grünerløkka har solgt flere chilidrinker enn bandet hans har solgt plater.

Nøyaktig hvor mange som er mikset og servert gjestene, er ikke godt å si. Daglig leder Adi Goren kan garantere at det er snakk om mange titusener, men han tør ikke gjette ytterligere. Baren åpnet i april 2007, og signaturcocktailen har stått på menyen siden dag én.

-
+

Slik lager du Aku Aku Chili Punch

  • 4 clchilirom (se egen oppskrift)
  • 2 clsitrongressirup (se egen oppskrift)
  • 2 clferskpresset limesaft
  • 1 skvett ingefærøl
  • 1 chili til pynt

Nok til én drink.

Slik gjør du:

  • Bland rom, sirup og limesaft i en shaker fylt med isbiter. Rist og hell over i et høyt glass sammen med isbitene fra shakeren – du trenger ikke sile.
  • Topp drinken med en skvett ingefærøl og pynt med en hel rød chili.

Chilirom

  • Knus 3–4 tørkede piri piri-chili og ha i en flaske hvit rom. La chilifruktene trekke i en time og sil.

  • Sitrongressirup

  • Hakk 3–4 sitrongresstenger og ha dem i en gryte med 750 g sukker og 7,5 dl vann.
  • Kok opp og kjøl ned. Husk å sile væsken. Kan oppbevares i kjøleskapet i en uke.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk