Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Pøbel på parkeringsplass. Det kan være verdt å ta en sving innom Levanger når en skal nordover langs E6. Hvis du leter godt i trehusbyen, finner du foodtrucken på en parkeringsplass. Inni bua står Stein Nyeng og lager lokale, saftige burgere.

Pøbel på parkeringsplass. Det kan være verdt å ta en sving innom Levanger når en skal nordover langs E6. Hvis du leter godt i trehusbyen, finner du foodtrucken på en parkeringsplass. Inni bua står Stein Nyeng og lager lokale, saftige burgere.

Trønder-burger med lokale oster

Tekst

Vil du få varsel hver gang Øystein Lie publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
Levanger

Stein Nyeng lager 350-grams-burgere med sting.

Hva er likheten mellom Levanger i Trøndelag og Kvam i Gudbrandsdalen? Sikkert en hel del, men også at de to stedene har fått motorveien bygget rundt og forbi sentrum. Slikt er døden for butikker, restauranter og kafeer – som tidligere livnærte seg på trailersjåfører og turister på ville veier – nærmest uunngåelig.

Mens Kvam forsøker lokke til seg folk med kunstverket som på folkemunne kalles Møkkasprederen, har Levanger satset på vomfyll. Et av de ferskeste matstedene er foodtrucken Pøbel, som har dukket opp på en parkeringsplass ved den lokale Rema-butikken.

Fakta: Pøbel

Foodtruck som serverer burger i Levanger.

@pobellevanger

Kebabeluba

Inni vognen står Stein A. Nyeng (46) og lager burgere med lokale råvarer. Nyeng er hobbykokken som i 2016 var med på å starte Grobian Grillhus i Levanger, et konsept som krasjlandet da ekspansjonen ble vel stor.

Men nå skal Nyeng i alle fall ikke beskyldes for å gå for fort frem: Vognen han står i, eies ikke av ham selv engang. Det er det Rawand Ismael som gjør, han som driver Siciliano i Levanger, og som visstnok skal ha laget landets lengste rullekabab på ti meter.

– Det er mye pizza på Levanger, og det ingenting galt i at folk gjør det de er bra til, men jeg tenker at det er artig å servere noe annet enn det folk kjenner til – selv om det er snakk om burgere, sier Nyeng.

350 gram pøbel. Pøbelburger'n kommer med solbærsyltet rødløk, estragon-aioli, BBQ-majones og marinert sopp – inkludert cheddarost og «trøndersalat». På over- og nedsiden er det brioche-brød.

350 gram pøbel. Pøbelburger'n kommer med solbærsyltet rødløk, estragon-aioli, BBQ-majones og marinert sopp – inkludert cheddarost og «trøndersalat». På over- og nedsiden er det brioche-brød.

«Jålpeis»

Kokken har slengt på en 350 grams burger, en sværing som heter Pøbelburger'n. Det er en tung sak som er lett å sette tennene i. Ut fra vognen høres eklektisk musikk – fra Metallicas førstealbum «Kill'em All» – til den mer familievennlige «Puppan te pappa» av Rasmus & Verdens Beste Band.

– Det er en soft-burger, en som har behagelig tyggemotstand.

Pøbelburger'n kommer med solbærsyltet rødløk, estragon-aioli, BBQ-majones og marinert sopp – inkludert cheddarost og «trøndersalat». På over- og nedsiden er det brioche-brød. Andre burgerversjoner kommer med blant annet Nidelven Blå fra Gangstad Gårdsyteri på Inderøy (Jålpeis) eller fermentert chili (Støggsterk).

– Kjøttet består av to storfe-blandinger med ulike fettblandinger. Alt jeg kan si, er at det er slaktet i Midt-Norge. Litt hemmeligheter må en jo ha, sier Nyeng.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.