Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Smått & godt. Felloni & Piersante er blitt en pastasuksess på 15 kvadratmeter. Bestselgeren i den lille butikken er Maria Rosaria Bonadies' ferske, fylte pastaputer, her fotografert sammen med innehaver Andreas Kleven-Felloni.

Smått & godt. Felloni & Piersante er blitt en pastasuksess på 15 kvadratmeter. Bestselgeren i den lille butikken er Maria Rosaria Bonadies' ferske, fylte pastaputer, her fotografert sammen med innehaver Andreas Kleven-Felloni.

Pastasuksess: – Det er mulig vi må åpne en filial til!

Tekst

Vil du få varsel hver gang Line Kaspersen publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Selger hjemmelaget pasta fra butikk på 15 kvadratmeter.

Bak disken i den knøttlille butikken står pastara Maria Rosaria Bonadies (52), opprinnelig fra Toscana, og kjevler ut, fyller og bretter små ferske pastaputer. Fingrene jobber lynraskt og erfarent.

– Dette er «dagens» fylt med gorgonzola og pære, sier hun, og legger et brett med ferdiglagede puter bak glassdisken.

Pastabutikken Felloni & Piersante åpnet i et lokale på 15 kvadratmeter i Hans Nielsen Hauges gate på Sandaker i Oslo i midten av september og har allerede rukket å bli en nabolagssuksess med sine egenproduserte produkter.

Allerede nå tenker innehaver Andreas Kleven-Felloni (45) og medeier Rocco Addona (46), begge italienere, selvsagt, på å utvide med en filial til – kanskje i Bjørvika-området.

Fakta: Felloni & Piersante

Nyåpnet pastabutikk på Sandaker i Oslo.

Adresse: Hans Nielsen Hauges gate 15 B

Åpningstider: Mandag 12-18, tirsdag-lørdag 11–18

@felloni_spekehus

Vrange italienere

– Vi kunne aldri ha åpnet et utsalgssted som dette i Italia, siden hvert distrikt har sine særegne tradisjoner og spesialiteter og tviholder på disse. I Milano nekter de for eksempel å spise salame piccante, men i en norsk butikk står vi friere til å forene ulike italienske tradisjoner fra både nord og sør. Ingen bryr seg, så lenge de ikke er italienere, humrer Kleven-Felloni.

Her er et stort utvalg av fersk pasta, spekemat, ferske pølser, porchetta, pesto og ublandede olivenoljer fra hele Italia. Hensikten bak utvalget er å tilby alle ingredienser som er nødvendige for å lage autentiske pastaretter til middag hjemme.

– Det som selges av fersk pasta og tilbehør, er veldig smalt i norske dagligvarebutikker. Vi vil inspirere til å prøve nye pastaretter, for det finnes jo uendelige kombinasjonsmuligheter. Men bestselgeren vår er definitivt Marias ferske fylte pastaputer, som lages daglig og i ulike varianter, sier Andreas Kleven-Felloni.

Pasta basta. Innehaver Andreas Kleven-Felloni og pastara Maria Rosaria Bonadies gjør suksess med pasta på Sandaker i Oslo.

Pasta basta. Innehaver Andreas Kleven-Felloni og pastara Maria Rosaria Bonadies gjør suksess med pasta på Sandaker i Oslo.

Spekemateventyret på Romerike

Det lille utsalgsstedet på Torshov er bare et sideprosjekt til det Andreas Kleven-Felloni driver med til vanlig.

I 2015 startet han et italiensk spekemateventyr på Romerike. I november i fjor flyttet han spekeproduksjonen fra et beskjedent lokale på Årnes til større, nyoppussede lokaler på Skedsmokorset, der han lager spekemat etter italienske tradisjoner.

Produktene selges til hoteller og restauranter i Oslo og omegn, blant annet Villa Paradiso, Munch, Vinoteket og Ekebergrestauranten.

– Men så hadde vi også et ønske om å nå ut til vanlige folk, derfor åpnet vi denne butikken. Hjemmekontor og korona har skapt utrolig mange nye hobbykokker, og det er ikke bare i helgene at nordmenn unner seg et godt måltid, sier Kleven-Felloni.

Man vil lage noe spesielt, eksperimentere med nye produkter, merker han.

– Vi har fått veldig god mottagelse i nærmiljøet, og folk kommer også fra andre kanten av byen og helt fra Romerike for å handle her. Så ja, det er mulig vi må åpne en filial til!

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.