Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Praktost. Blåmuggosten Fønix ble symbolet på Lise Brunborgs forvandling. Før levde hun fritt og eventyrlig, nå er hun bundet til osteproduksjonens rutiner og familielivet.

Praktost. Blåmuggosten Fønix ble symbolet på Lise Brunborgs forvandling. Før levde hun fritt og eventyrlig, nå er hun bundet til osteproduksjonens rutiner og familielivet.

Finslepent. – Ysting er å fintune hele tiden, bli kjent med melken. Mens Brunborg jobbet som kokk, ble hun dypt fascinert av melkens egenskaper.

Finslepent. – Ysting er å fintune hele tiden, bli kjent med melken. Mens Brunborg jobbet som kokk, ble hun dypt fascinert av melkens egenskaper.

Oste-dommer og gründer: – For meg er det meningsløst å si «verdens beste ost»

Tekst

Vil du få varsel hver gang Liz Buer publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
Oslo/Stavanger

For ti år siden var en ostevogn med bare norske oster utenkelig. Nå kan man smake en ny norsk håndverksost hver dag hele året.

– Noen har sagt at man kan oppholde seg under Aker Brygge i månedsvis uten at noen merker det, sier Siri Winther (45).

Ostemakeren med eget ysteri, restaurant og delikatessebutikk har tatt heisen ned under havoverflaten og går med målrettede skritt gjennom flere etasjer med betong og parkeringsplasser.