Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Tre nye vegetarrestauranter i København

Tekst

Vil du få varsel hver gang Øystein Lie publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto: VeVe

Foto: VeVe

Grønt skifte i Kongens By.

Powerbolle

Fakta: Bowl Market

Adresse: Gasværksvej 3 på Vesterbro

facebook.com/bowlmarketcopenhagen

Å overbringe maten i bolle, ser ut til å gripe an også i Kongens By. Bowl Market på Vesterbro serverer en tykk smoothie med et lass av frukt, proteinpulver, friske bær samt opphakket banan i lag med biodynamisk, grovvalset og glutenfri havregryn.

I tillegg til smoothie-superbomben, er det mulig å velge havregrøt eller trekornsgrøt – en høvelig frokost eller en kjapp rett etter dagens treningsøkt. Selv hevder de også å servere byens beste kaffe.

Foto: Øystein Lie  

Foto: Øystein Lie  

Vide verden vegetar

Fakta: VeVe

Adresse: Dampfærgevej 7 på Østerbro

veve.dk

VeVe er forkortelsen for Vegetarisk Verdenskjøkken, og dermed er det meste brakt på det rene. Fødselshjelperen til denne restauranten er michelinbehengte Kiin Kiin, hvilket drar det hele i østlig og thailandsk retning.

Med 30 sitteplasser, nyinnkjøpt ku (!) og en seks retters meny som nær sagt endres etter solens gang, er det muligheter for stjerneklare stunder – men bare fra onsdag til og med lørdag.

Foto: The Organic Lab  

Foto: The Organic Lab  

Organisk laboratorium

Fakta: Organic Lab

Adresse: Store Kongensgade 6

theorganiclab.dk

– Ideen til restauranten fikk jeg fordi jeg selv er veganer. Det er ingen andre steder som minner om det vi har her. Dette er en drøm jeg har hatt i mange år. Siden vi åpnet for en måned siden, har det vært fullt ved de 48 bordene vi har til rådighet, sier Mark Larsen, eier av The Organic Lab.

Valget står mellom to forretter og to hovedretter, men til dessert er det ingen vei utenom bakt eple med marsipan, sjokolade og synet krem.

– Vi kommer til å skifte meny annenhver måned. Årsaken til at vi har så få retter å velge mellom, er at vi ønsker å levere retter med den høyeste kvalitet, sier Larsen.

Den plantebaserte gourmetrestauranten har også egen vin- og champagnebar.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.