Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sommermat

Grillet fisk

Saken er fisk
Oppskrift på grillet fisk

Oppskrift på grillet fisk

-
+

Grillet fisk

  • 800.00 g filét av ishavsrøye/ørret/makrell/annen fisk
  • salt og pepper
  • olje
  • smør

Dillsaus

  • 2.00 ss dill (finkuttet)
  • 2.00 dl crème fraîche
  • 2.00 ss god sennep
  • salt og pepper

Salat

  • 1.00 stk blomkål
  • 1.00 stk romanosalat
  • 1.00 neve dill (finkuttet)
  • 1.00 pakke reddik
  • olivenolje
  • salt
  • smør
  • sitron

Slik gjør du

Bruk det du får tak i, enten det selvfisket eller fra fiskedisken. Man kan bruke både ferdig filetert eller hel fisk. For sistnevnte må innvollene fjernes før grilling. 

  • Snitt skinnet på tvers på begge sider, pensle med olje, salt og pepper og legg fisken på grillen eller i aluminiumfolie på grillen.
  • Grill først på høy varme i to minutter, deretter to–tre minutter på litt svakere varme.
  • Stek fisken godt på skinnsiden i ett til to minutter, til den er nesten ferdig, og avslutt med litt smør.
  • Sjekk med en tannpirker om den er ferdig. Går den igjennom er den ferdig.

Dillsaus

  • Finhakk dill og bland med crème fraîche og sennep, smak til med litt salt og pepper.

Salat

  • Del opp blomkålen i små biter og brun den godt i olje i en stekepanne.
  • Når denne begynner å bli brun, avslutt med litt temperert smør.
  • Kutt opp salat og reddiker og bland sammen med finkuttet dill, olje, sitronsaft og salt.
Saken er fisk