T-bane bibliotek

Tekst

I Stockholm kan du snart låne bøker på t-banen.

Hvis bibliotek var like tilgjengelige som brusautomater hadde nok mange blitt fornøyde. Det er ikke alltid man har tid til å legge ut på "ekspedisjon" til sitt lokale bibliotek.

Madrid har tidligere (i 2005) hatt suksess med sitt metrobibliotek, der utvalgte metrostasjoner har biblioteksfilialer. Nå plukker Stockholm opp trenden for å tilgjengeliggjøre bibliotekene. Men, Norge ligger etter.

Planer også i Norge
- Jeg får jo gratulere Stockholm! Men, det er også litt irriterende at de har kommet i gang med dette før vi her i Norge har fått konkretisert noe som helst i forhold til en eventuell realisering av slike tenkte punktsatsnings/ nærbibliotek, sier biblioteksjef ved det Deichmanske bibliotek Liv Sæteren.

Sæteren forteller at noe lignende er også er oppe til diskusjon her i Norge.

- Slike småbibliotek som nesten kan ta form som kiosker, ligger inne i de prinsipielle planene, men det er ikke konkretisert eller vedtatt noe på nåværende tidspunkt, forteller Sæteren.

T-bibliotek
I forbindelse med utbygging av næringsvirksomhet på sju til ni t-banestasjoner har Stockholms lokaltrafikk (SL) utført en undersøkelse som viser at samtlige borgere, i alle spurte aldersgruppene, ønsker bibliotekvirksomhet på t-banen.

Ambisjonene er å kunne ferdigstille biblioteket våren 09, forutsatt at alle beslutningsprosessene går som de skal.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk