Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Foto: Anchor

Foto: Anchor

Advarsel: Kommentarfeltet har fått lyd

Tekst

Appen Anchor gir alle muligheten til å kringkaste sin mening.

Noe av det beste man kan si om enkelte av bloggsfærens mest prominente figurer, er at de i hovedsak bare kan sees, og ikke høres. Det samme gjelder noen av dem som er mest ivrige i kommentarfeltene. Men nå kommer det løsninger som skal gjøre det enklere å lage lyd, både for dem som publiserer og for dem som kommenterer.

Fakta: Anchor

App for sosial kringkasting.

Pris: gratis

anchor.fm


Podkast-apper som Opinion og ZCast gjør det allerede meget enkelt å lage podkaster, og for brukerne å kommentere på direkten. Men tilbakemeldingene fra brukerne i disse appene kommer på gamlemåten, via tastaturet.

I det sosiale nettets tidsalder er det vel strengt tatt ingen grunn til at ikke også selve lyden skal demokratiseres? At kommentarfeltet får lyd, så å si.

Foto: Anchor

Anchor er en app som gjør det meget enkelt for radiostasjoner, podkastere og andre med noe på hjertet å ta opp og publisere lydklipp. Men ikke bare det: Anchor lar også andre brukere kommentere med sine egne lydklipp. De hektes automatisk sammen med det foregående, slik at det oppstår en løpende samtaletråd av lyd. Pågående og ferdige samtaler kan høres i appen, og deles som podkast.

Anchor kaller det «true public radio», eller «ekte allmennkringkasting» – en radiostasjon der alle lytterne har sin egen mikrofon. Dette kan utvilsomt fortone seg som noe av et mareritt for de mer misantropisk anlagte av oss. At konseptet er i takt med tidsånden, er det imidlertid liten tvil om.

Fakta: Jan Omdahl

Journalist og skribent.

I D2 skriver han om teknologi, kultur og medier.


Anchor har hentet 1,7 millioner dollar, nesten 14 millioner kroner, ved hjelp av New York-inkubatoren Betaworld. Seriøse redaksjonelle miljøer er også ombord. Grunnleggerne har blant annet samarbeidet med den New York-baserte radiostasjonen WNYC – som står bak programmet og podkasten Radiolab – om å teste ut redaksjonelle konsepter, og hvordan samtalene mellom avsender og lyttere best kan skrus sammen.

Dette kan utvilsomt fortone seg som noe av et mareritt for de mer misantropisk anlagte av oss

Innholdsmessig spenner det fra hard politikk via kultur til humor – et spenn som vel strengt tatt egentlig ikke er særlig langt i disse tider. Til Nieman Lab sier WNYCs sosiale medier-ansvarlige, Delaney Simmons, at det sosiale elementet alltid har vært vanskelig for radiostasjoner, som bare har kunnet lenke tilbake til stasjonens nettsted. «Nå har vi et sted å dele våre stemmer, hvor vi også kan høre stemmene til faksene våre», sier Simmons.

Det er også Anchors største utfordring: En app basert på brukergenerert innhold blir aldri bedre enn sine brukere.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.