Et spørsmål om bilder

Tekst
1. Datter. «Helena’s Dream» (2008) er et av flere bilder av kunstnerens datter.2. Selvportrett. Det filosofisk titulerte «Evil is Banal» (1984) 
           forestiller Dumas selv.Begge foto: ©Marlene Dumas, avfotografert av Peter Cox, 1: Kunsthalle Bielefeld 2: Collection Van Abbemuseum, Eindhoven.

1. Datter. «Helena’s Dream» (2008) er et av flere bilder av kunstnerens datter.2. Selvportrett. Det filosofisk titulerte «Evil is Banal» (1984) forestiller Dumas selv.Begge foto: ©Marlene Dumas, avfotografert av Peter Cox, 1: Kunsthalle Bielefeld 2: Collection Van Abbemuseum, Eindhoven.

I verkene sine stiller sørafrikanske Marlene Dumas spørsmål både om politikk og nære relasjoner, men først og fremst om hva bilder er og hvordan vi forholder oss til dem.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner