D2

Hurtigmeny

  • DN.no
  • Logg inn
  • Kundeservice

Hovedmeny

  • Dagens avis
  • Nyheter
    • Siste nytt
    • Politikk og samfunn
    • Energi
    • Utenriks
    • Gründer
    • Eiendom
    • Etterbørs
  • Meninger
    • Kommentarer
    • Debatt
  • DN Ledelse
  • Magasiner
    • Magasinet
    • D2
  • Livsstil
    • Smak
    • Aktiv
    • Bil
    • Privat
    • Tekno
  • Tjenester
    • DN Investor
    • Boligbasen
    • Nyhetsbrev
    • DN Jobb
  • Kundeservice
  • Kjøp abonnement

Søk

Du har ikke skrevet inn søkeord, ingen søkeresultater å vise.

Hovedmeny

  • eAvisen
  • Min side
  • Min leseliste
  • DN Mer
  • Mine nyhetsbrev
  • Logg ut av DN

Saker om:

Dag Tjersland

Signalen Sjøbad på Nesodden ligger helt i vannkanten med utsikt til solnedgangen..

Restaurant Signalen: Verdt en utflukt

Salome er et forsøk på kombinert trattoria og «bacaro», men en livlig vinbar i et venetiansk smug virker langt unna Bjørvika, under det høye taket, med betongsøyler og høye vinduer..

Restaurantanmeldelse: Ny italiener gjør et realt forsøk på å fylle utfordrende lokale

Variert. Med den nye restauranten sin vil Andreas Viestad, Dag Tjersland og Nelson Fernandes hente Venezias smårett-tradisjon til Oslo..

– Å starte en restaurant i disse tider er nærmest som å servere sitt eget hode på et fat

Få varsel når vi skriver om
Dag Tjersland

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Ja takk!
Skjønne blader. Et salathode og litt blåmuggost gir deg smaken av Italia på kun få minutter..

Radi-hva-for-noe?

Dag Tjerslands Signalen på Nesodden har topp beliggenhet og er et sommersted som også føles lunt i vinterhalvåret..

– Jeg er storspist, men dette er for mye

Delikat antipasti var delikat, og vitello tonnatoen hadde godt kalvekjøtt og tunfiskmajones, men salatbladene var så salte at de var uspiselig..

Oslos eldste italiener må skjerpe nivået for å holde tritt

Underbrukt. Dag Tjersland mener kje en ypperlig råvare flere burde benytte seg av. Det milde, lyse kjøttet serverer han på flere forskjellige måter – fra «kjebab» til klassiske steker..

Hva med en kjebab eller en høytidstaco med bresert kje?

Tørket. Italienske småkaker holder seg i evigheter. Og smaker veldig godt til et glass hetvin..

– De blir ikke noe gode om de ligger, og må helt klart spises nyfriterte

Søtt med en vri. Det er fort gjort å glemme, men Italia er også et land av søtsaker..

– Tiramisu à la minute er rask og vel så god

Nøtter. – Du må ikke ha hasselnøtter på toppen, den er god i seg selv. Men det ­skader ikke. Dessuten er det noe magisk med kombinasjonen av sjokolade og hassel­nøtter, sier Dag Tjersland om sin nemesis..

– Man får fort en del skryt for denne!

Røft og rustikt. Skur 33 satser på en industriell maritim stil. På restaurantens langside sitter gjestene på høye barbord. Foto: Marius Viken. Foto: Marius Viken

Skur med sjarm

Håndverk. Spesialmaskiner er slett ikke nødvendig for å diske opp med hjemmelaget pasta..

– Det skal se litt hjemmelaget ut

Bredde. Hvor laget de den første pizzaen? Om det strides de lærde, men Dag Tjersland selv føler seg temmelig sikker på at den hadde sitt utspring på Sicilia..

Italiensk bakst: Pizza-spesial!

Raskt. Italiensk gatemat passer like godt i hånden som til forrett..

Italiensk bakst: gatemat fra Sicilia

Konstant. Bakst er det vanskelig å komme utenom under et måltid i Italia. Brød serveres før, under og etter servering..

– De som vet hva det er, bestiller det. Og de som har smakt det, kommer som regel tilbake

Tradisjonsrikt. Ciabatta, landbrød og focaccia er hjørnesteinene i den italienske brødtradisjonen..

Ny spalte: Italiensk bakst med Dag Tjersland

Sjønært. Årstiden til tross: Det var både lunt og stemningsfullt på Skur 33 på Akershusstranda i Oslo. Foto: Sune Eriksen. Foto: Sune Eriksen

Velbehag i gammelt skur

.

Verdens enkleste pastarett

Røft og maritimt skal det være når Dag Tjersland serveerr italiensk sjømat på Pipervikas solside..

Lunsj på Skur 33

.

Bytt ut påskelammet med velsmakende kje

Kokk Dag Tjerslands Baltazar er kåret til Norges beste italienske restaurant. Nå gir han deg sine beste italienske oppskifter..

- Å helle olje i kokevannet er en pastasynd

Det som teller

Dagens Næringsliv er Norges fremste næringslivsavis. Siden 1890 har vi vært først med nyhetene om bransjene, bedriftene og menneskene som former samfunnet. Vi gir deg kunnskap, inspirasjon og grunnlag for gode valg.

Sjefredaktør og administrerende direktør

  • Janne Johannessen

Redaktører

Kontakt

Tips oss

Dagens Næringsliv er en del av DN Media Group. For mer informasjon om DN Media Group klikk her. Vi arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.