D2

Hurtigmeny

  • DN.no
  • Logg inn
  • Kundeservice

Hovedmeny

  • Dagens avis
  • Nyheter
    • Siste nytt
    • Politikk og samfunn
    • Energi
    • Utenriks
    • Gründer
    • Eiendom
    • Etterbørs
  • Meninger
    • Kommentarer
    • Debatt
  • DN Ledelse
  • Magasiner
    • DN Helg
    • D2
  • Livsstil
    • Smak
    • Aktiv
    • Bil
    • Privat
    • Tekno
  • Tjenester
    • DN Investor
    • Boligbasen
    • Nyhetsbrev
    • DN Jobb
    • Skattelister
  • Kundeservice
  • Kjøp abonnement

Søk

Du har ikke skrevet inn søkeord, ingen søkeresultater å vise.

Hovedmeny

  • eAvisen
  • Min side
  • Min leseliste
  • Mine nyhetsbrev
  • Logg ut av DN

Saker om:

Fransk

Bestselger. Anne Berests seneste roman «Postkortet» ble en av Frankrikes mest solgte bøker i 2021, og utgis nå på norsk av Gyldendal.. Foto: DR

Anonymt postkort ble bok­bestselger

Kjøkkensjef Matthias Bernwieser er tilbake fra Schlägergården. Frognerfolket som frekventerer Brasserie Ouest kan glede seg over det..

Brasserie Ouest: Helfransk på Frogner

Ketchupeffekten. Esben Holmboe Bang åpner sin fjerde nye restaurant på under et år. På franskinspirerte Mon Oncle skal tyske Rosina Ostler drive kjøkkenet..

Esben Holmboe Bang: – Jeg vil åpne et sted der man ikke er tvangsinnlagt til 16–20 retter

Få varsel når vi skriver om
Fransk

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Ja takk!
À L'aise på Majorstuen serverer kompromissløs klassisk luksus..

À L'aise: Motstandsløs luksus

Da Salt & Pepper besøkte Chez Colin i Fredensborgveien, innså de at det er det rause brasseriet de har savnet mest under nedstengningen..

Chez Colin: Fransk fråtsing

Fabelaktig tarte tropezienne kom med verbena-mousse, mynte- og olivenolje, samt silkemyk kiwi-sorbet..

L'Ardoise: Befriende lite kalkulert

Sjokkbølge. Pariseren Julia Ducournau har laget «den mest sjokkerende filmen i 2021», ifølge BBC.. Foto: Philippe Quaisse

– Jeg drømte at jeg fødte motordeler

Godt og blandet. Richard Olneys tidløse klassiker «The French Menu Cookbook» lærer en å leve enkelt, men godt – på fransk vis. Sentralt står matlaging som estetikk, fra markedets bugnende boder til gulrot, løk og selleri snittet med presisjon i en mirepoix..

Han holdt de beste middagsselskapene i Paris

Grønne planter og sjakkmønstret gulv, klassisk Fransk stil på Brasserie Coucou..

Brasserie Coucou: Fransk åpning på problemhjørne

Frenchie ved Solli plass i Oslo er ingen sjarmerende liten bistro som oser av fransk sjarm. Det lukter mer velsmurt restaurantkjede. Men det funker!.

Restaurantanmeldelse: Kanskje er det dette folket vil ha nå – steak og «påmm fri» og løyrom-taco?

Brasserie Rivoli har satt seg opp med et romslig lokale som har hentet elementer fra fransk brasseriestil, mellom Operaen og det kommende Munch-museet i Bjørvika..

Trivelig i skyggen av nye Oslo

Svineknoke er noe av det rimeligste og mest smakfulle animalske proteinet man finner i butikkhyllene – og ypperlig til et smørbrød..

Grisegodt fransk smørbrød

Bydel i blomst. Chez Colin har skaffet seg skikkelig fotfeste i en tidligere kulinarisk ørken.. Foto: Tommy Andresen

Brasserimat som treffer hjertet

Reblochon og Fronholz Pinot Gris 2013 fra Domaine Ostertag i Alsace smaker fortreffelig sammen..

Reblochon og pinot gris

.

Comté og vin jaune

Klassisk bistro. Det er lett å drømme seg vekk til en mellomstor fransk by på 1920-tallet når man sitter på vaklevorne Thonet-stoler og nyter stemningen på Le Benjamin.. Foto: Tommy Andresen

Fransk hverdagslykke

Det som teller

Dagens Næringsliv er Norges fremste næringslivsavis. Siden 1890 har vi vært først med nyhetene om bransjene, bedriftene og menneskene som former samfunnet. Vi gir deg kunnskap, inspirasjon og grunnlag for gode valg.

Sjefredaktør og administrerende direktør

  • Janne Johannessen

Redaktører

Kontakt

Tips oss

Dagens Næringsliv er en del av DN Media Group. For mer informasjon om DN Media Group klikk her. Vi arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.