Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Topshop gir ikke opp Norge

Tekst

Motegiganten har bedt Patentstyret om utsettelse for å komme til enighet med en bergensk kjøpmann i den pikante navnestriden.

Topshop skal flytte inn på Karl Johan i Oslo våren 2011 - men kan bli stanset av navnetrøbbel.

Motegiganten har nemlig havnet i en navnestrid med den bergenske kjøpmannen Baljinder Singh Pandher - en kamp som definitivt er Davids kamp mot Goliat. Navnekonflikten kan stoppe hele inntoget til Topshop i Norge, siden Pandher gjennom selskapet Classic AS sitter på rettighetene til varemerket Topshop og allerede selger klær merket Topshop i forretninger i Bergen, Drammen og Oslo.

Les mer: Bergenser kan stoppe Topshop

Baljinder Singh Pandher har gjennom sin advokat kjempet mot Arcadia Group, som driver Topshop, i over et år. Han "arvet" navnestriden av vennen Olav Eide Knudsen, som i 2005 vant en langvarig kamp mot Arcadia om rettighetene til Topshop-navnet i Norge.

Ennå ingen løsning
Fortsatt er ikke saken løst, bekrefter Baljinder Singh Pandher overfor DN.no.

- Nei, saken har nå ligget i bero på grunn av ferie. Partene har ikke hatt kontakt på en stund, men dialogen er ikke avsluttet. Vi har imidlertid ikke kommet nærmere en løsning på konflikten, sier han.

Men Baljinder Singh Pandher har ingen planer om å gi opp. I begynnelsen av juni sa han til DN.no at: "- Jeg gir meg ikke uten kamp og lar meg ikke knekke av et stort selskap". Det står han ved.

Arcadia søkte Patentstyret på nytt, men fikk sitt siste avslag i april i år. De fikk frist til 21. juli på å svare på avslaget.

Slik saken står i øyeblikket, har Topshop fått avslag på å selge blant annet klær i sitt eget navn, siden det er en annen person - altså Baljinder Singh Pandher - som har rettighetene til varemerket.

Nå er det opp til Topshop selv og Baljinder Singh Pandher å komme til enighet.

Ber om utsettelse
Like før fristen gikk ut sendte varemerke- og patentbyrået Acapo på vegne av Arcadia Group et brev til Patentstyret der de ber om et halvt års utsettelse. Dette tyder på at partene er i dialog, ifølge Otto Scharff i Patentstyret.

- Vi mottok et brev 19. juli fra Acapo, som representerer Arcadia. Der ba de om seks måneders utsettelse på å kommentere avslaget, sier Scharff.

Fra Acapo får DN.no opplyst at årsaken til at et selskap ber om utsettelse i slike saker kan være at partene er i dialog om å komme frem til en løsning.

Les også:
Topshop satser stort i Norge
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.