Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sykkelshortsen er tilbake

Tekst

Vil du få varsel hver gang Caroline Krager publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Motedesignerne har hentet inspirasjon fra sykkelsportens verden, igjen.

Sykkelshorts: Michael Olestad. Blazer: Stine Goya. Smykker: Miss Mathiesen. Sko: Marni/YME.

Sykkelshorts: Michael Olestad. Blazer: Stine Goya. Smykker: Miss Mathiesen. Sko: Marni/YME.

Vårens trender
Nº 9 Sykkelshorts

For de store, tradisjonsrike motehusene var det lenge utenkelig å inkludere atletiske plagg på catwalken. Selv om designerne på slutten av 1900-tallet i stadig større grad laget hverdagslige ting, ble hettegensere, joggesko og treningstights aldri invitert med på festen. De tilhørte en annen liga.

De seneste årene har dette endret seg. Motefolket mikser street wear-plagg med luksusplagg og accessoirer, og dermed har de sportslige klærne kommet inn i varmen. Hettegensere med merkelapper fra Balenciaga og joggesko fra Prada er blitt helt normalt.

Ikke gå glipp av noe!

Få ukebrev med D2s beste saker rett i innboksen.

Meld deg på her

Det absolutte symbolet på at skillet er visket ut, fant sted i fjor da den luksuriøse motekjempen Louis Vuitton valgte å inngå et samarbeid med skateboard-merket Supreme fra New York.

Og de har ikke gitt opp det sportslige enda. Denne våren har mange av motedesignerne omfavnet shorts fra både bokse- og sykkelsportens verden.

Aller mest trendy er den som – i likhet med Dolce & Gabbana – parer svarte sykkelshorts med en stor, mønstrete genser og knallfarget tilbehør. Eller som merket Off-White: hvit sykkelshorts, hvit blazer og hvite høye sko.

* (Vilkår)