Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Ny sesong. Donald Glover og Zazie Beetz i en episode av andre sesong av «Atlanta». Beetz beskriver sesongen som «mørkere og tyngre». – Donald var sånn: Vi kan ikke gjøre det samme igjen. Vi må finne på noe nytt.

Ny sesong. Donald Glover og Zazie Beetz i en episode av andre sesong av «Atlanta». Beetz beskriver sesongen som «mørkere og tyngre». – Donald var sånn: Vi kan ikke gjøre det samme igjen. Vi må finne på noe nytt.

Hvordan «Atlanta» ble den beste serien på tv

Tekst

Vil du få varsel hver gang Simen V. Gonsholt publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Eller i alle fall den mest kronikkvennlige.

Tysk-amerikanske Zazie Beetz (26), som spiller den kvinnelige hovedrollen i dramakomedien «Atlanta», har begynt å bli oppsøkt av fans på gaten. Tror hun.

– Men de begynner gjerne sånn: «Jeg er journalist og jobber med et essay om dere.» Eller: «Jeg holder på med et skoleprosjekt om rasespørsmål.» Eller: «Jeg vil gjerne diskutere morskap, mannsrollen og fattigdom i dagens USA med deg.»

Fakta: «Atlanta»

Amerikansk tv-serie.

Sesong to hadde premiere tirsdag 3. april på Fox Norge.

Zazie Beetz ler litt i telefonen.

– Det er i alle fall ikke overfladiske fans.

Under radaren

«Atlanta», som begynte sin andre sesong på tv-kanalen Fox Norge etter påske, er skapt av Donald Glover (34), som også utgir musikk under artistnavnet Childish Gambino: Hans fjorårsalbum «Awaken, My Love» ble nylig nominert til fem Grammy-priser og kan godt ha vært mest spilt på norske kafeer i 2017.

Men den første sesongen av «Atlanta», som Glover presenterte som «'Twin Peaks' med rappere», passerte mer under radaren, ikke bare i Norge.

– Jeg gikk inn i det fullstendig blind, sier Zazie Beetz.

– Ingen av oss visste hva vi hadde i vente.

Best på tv

«Atlanta» foregår i sørstatsbyen som er blitt USAs moderne hiphop-hovedstad. Donald Glover spiller hovedpersonen «Earn», som har hoppet av studiene ved eliteuniversitetet Princeton.

Ikke gå glipp av noe!

Få ukebrev med D2s beste saker rett i innboksen.

Meld deg på her

Han har en datter med av-og-på-kjæresten, spilt av Zazie Beetz, men lever mer eller mindre hjemløst (det har bare ikke nådd punktet at han «bruker en rotte som mobiltelefon», forsikrer han i første episode). Snart får han en slags jobb som manager for sin fetter, doplangeren og undergrunnsrapperen Paper Boi, som er i ferd med å slå gjennom. Men deretter går det ikke bare én vei.

I en episode dukker Justin Bieber opp, men er blitt afroamerikaner. En episode handler mest om en usynlig bil. En episode er et tv-program-i-et-tv-program, med fiktive reklameinnslag.

Første sesong slutter med at Donald Glover er tilbake der han startet, i et minilager med sovesofa. «Enkelt og greit den beste serien på tv», som Rolling Stone Magazine nylig skrev.

Noe for alle

– Mange ganger går man for bredt og universelt ut, i et forsøk på å kommunisere med alle. Mens «Atlanta» henvender seg til et nisjepublikum og forteller en veldig spesifikk historie, sier Zazie Beetz, som siden er blitt castet til superheltfilmen «Deadpool 2».

– Og jeg tror at det åpner opp for at publikum kan kjenne seg godt igjen, eller bare bli nysgjerrig på den nisjen, eller engasjere seg i materialet på en mer intellektuell måte, eller diskutere ekte ting som økonomi og samliv og svarte mennesker, eller … Jeg vet ikke. Det selges jo mest inn som en komedie, kommer hun på.

– Men jeg må si at når jeg ser på selv, ler jeg ikke spesielt mye.

* (Vilkår)