«The Wire»-stjerne fronter Netflix’ første spillefilm

Tekst
<font color="#b9b1b1">Foto: Fra «Beasts of no Nation», Shawn Greene / Netflix</font>

Foto: Fra «Beasts of no Nation», Shawn Greene / Netflix

Idris Elba leder en hær av barnesoldater i Netflix’ første film.

«True Detective»-produsent Cary Fukunagas «Beasts of No Nation» er ikke bare den første spillefilmen signert strømmefenomenet Netflix. Her opptrer også Hollywood-briten Idrissa Akuna Elba – noe uvanlig – som direkte ufyselig i rollen som kommandant i spissen for en blodtørstig hær barnesoldater.

– Det er en kompliment, men jeg får alltid høre hvor kjekk jeg er, brummer Idris Elba (43) lattermildt i toppen av et skyskraperhotell i festivalbyen Toronto.

Lei av sexsymbolstempelet, benyttet han anledningen til å oppsøke røttene sine i Vest-Afrika – og manet frem sin indre krigsherre.

– «Denne fyren er ikke sexy», tenkte jeg, «han vil jeg spille». Rent kosmetisk representerer skikkelsen noe jeg ikke har vært borti før, en som sannsynligvis vil få mine kvinnelige fans til å stønne og tenke «herregud». I så fall er oppdraget utført. Jeg er spesielt begeistret for ølmagen, forteller skuespilleren mest kjent fra kultserier som «The Wire» og «Luther».

Mer alvorsfylt understreker Elba at den vestafrikanske borgerkrigshistorien, basert på Uzodinma Iwealas roman fra 2005, ligger den røslige brystkassen hans nær.

– Jeg stammer fra Sierra Leone, et land som en gang ble fullstendig ødelagt, noe familien min fikk kjenne konsekvensene av. Altså føler jeg en sterk personlig forbindelse. Dessuten, som produsent, synes jeg det er viktig at slike historier blir fortalt. Vi lever i en verden hvor ungene våre har det tøft generelt. Akkurat nå ser vi hvordan horder av flyktninger rykkes opp med roten.

Angivelig var det tøft nok å tolke den ikke-navngitte offiseren i den ikke-navngitte nasjonen. Elba gikk i alle fall drastisk til verks for å bli kvitt rollebagasjen.

– Samme dag som vi avsluttet filminnspillingen, dro jeg rett til Ibiza for å jobbe som dj. Ting kunne ikke vært mer annerledes: I den ene øyeblikket er jeg i Ghana, i det andre er det «dunk-dunk-dunk-dunk». Jeg gjorde det med overlegg, for «karakter-arrdannelser» er en virkelig greie.

– Apropos, hva kan vi vente oss av deg som Shere Khan i den bebudede oppdateringen av «Jungelboken»?

– Merkelig nok er det vanskelig å svare på spørsmål om ham, simpelthen fordi det er vanskelig å huske. Jeg har pinadø bidratt med stemmearbeid til den filmen i tre år, parerer Elba og brummer igjen.

– Siden vi snakker om en klassiker, har jeg vel ikke prøvd å finne opp hjulet. Men det blir animasjon med en vri du ikke har opplevd før. Figuren min vil fremstå som en ekte tiger – og det er jo ganske skremmende.

 «Beasts of No Nation» har nettpremiere på Netflix 16. oktober. netflix.no

Les også:
DESIGN: Norske designnyheter var blant høydepunktene under London Design Festival.

SMAK: Sous vide er keiserens nye kjøkkenmaskin. - Tilbake til kjøkkenbenken, gutter, skriver Andreas Viestad.

KOKEBOK: Hobbykokk og matredaktør Christopher Sjuve har skrevet bacon-bibelen.

SIGNATURRETTEN: Even Ramsvik er den eneste Michelin-kokken i verden med svele på menyen.

Les mer fra D2 her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk