Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Nye Renna. Biljardsalongen er oppkalt etter sagnomsuste Rendezvous – Renna på folkemunne. Da en venn kjøpte Sinsen-barens gamle veggskilt, var både navn og veggdekor spikret. – Vi diskuterte det over noen øl, og ble enige om at inntil den dagen han starter en bar selv, fikk vi ha skiltet, sier Erik Bruun.

Nye Renna. Biljardsalongen er oppkalt etter sagnomsuste Rendezvous – Renna på folkemunne. Da en venn kjøpte Sinsen-barens gamle veggskilt, var både navn og veggdekor spikret. – Vi diskuterte det over noen øl, og ble enige om at inntil den dagen han starter en bar selv, fikk vi ha skiltet, sier Erik Bruun.

– Hvis Don Draper hadde dratt på byen for å spille biljard, ville det nok vært på et sted som Rendezvous

Tekst

Vil du få varsel hver gang Ola Vikås publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
Oslo

Oslos nye biljardsalong ønsker velkommen med cocktails og mid century-interiør.

– Har du vært her før? spør Erik Bruun (46).

Da han kom hit første gang, var vinduene ut mot Bernt Ankers gate i Oslo spikret for. De vinrøde veggene var dekorert, forsøksvis, med vilkårlige klatter gullmaling. Før Bruun kunne legge den nye bambusparketten, måtte gulvteppene røskes opp, gulvet rettes med så mye som 20 centimeter. Frem til mars i år, huset lokalet i etasjen over restaurantinstitusjonen Lille Saigon 1 strippeklubben VIP Go-Go.

– Ikke? Nei, få av dem som kommer innom, vedgår at de har vært her før, sier bergenseren tørt.

Plass til flere

Sammen med partneren Bjørn Inge Larsen driver Bruun barene Perla og Bruun-Larsen. For noen uker siden kunne duoen endelig åpne dørene til cocktailbaren og biljardsalongen Rendezvous.

Det blir Bruun og Larsens andre sted med biljardbord: fra før er Bruun-Larsen utstyrt med et nifots Brunswick Tournament-bord, som sammen med biljardbordet på Gaasa i Storgata regnes som ett av de beste bordene man kan spille gratis biljard på i Oslo.

– Ideen var opprinnelig å lage en Bruun-Larsen i sentrum, bare med flere bord, og gjerne utleiebord. Det er tilfeldig at det ble akkurat her, men det var dette området vi så for oss. Vi er mye på Buddha Biljard og spiller, og vi så at det var rom for én salong til. Bortsett fra den og Elmers, er det ikke mange biljardsalonger igjen i Oslo, forklarer han.

Tungt. Å starte biljardsalong i annen etasje er ikke det letteste, i følge Erik Bruun (til venstre) og Bjørn Inge Larsen. – De største bordene er utstyrt med tre skiferplater som hver veier 130 kilo. Det store problemet var derimot åttefotsbordet, som ikke kan demonteres. Vi var seks om det, og bar det opp på høykant, sier Bruun.

Tungt. Å starte biljardsalong i annen etasje er ikke det letteste, i følge Erik Bruun (til venstre) og Bjørn Inge Larsen. – De største bordene er utstyrt med tre skiferplater som hver veier 130 kilo. Det store problemet var derimot åttefotsbordet, som ikke kan demonteres. Vi var seks om det, og bar det opp på høykant, sier Bruun.

Oslo i aktivitet

Rendezvous føyer seg inn i rekken av aktivitetsutesteder som har sett dagens lys i Oslo i løpet av de seneste årene. Tilt i Badstugata har lenge vært hovedstadens shuffleboardsentrum, og i fjor høst utvidet de med et lokale i kjelleren som inneholder et rikholdig utvalg av arkade- og flipperspill.

Ikke gå glipp av noe!

Få ukebrev med D2s beste saker rett i innboksen.

Meld deg på her

Oslo Camping har gjort den ellers godværsavhengige sommeraktiviteten minigolf til et populært helårstilbud midt i sentrum, Piscoteket skal omskapes til sjakkbaren The Good Knight og snart åpner Oche Oslo Dart Club i Torggata, som skal misjonere dartsportens gleder til publikum.

Bruun mener at i tilfellet Bruun-Larsen, har biljardbordet vært et nyttig trekkplaster.

Fakta: Rendezvous Bar & Biljard

Bar og biljardsalong i Bernt Ankers gate 25 med tre biljardbord.

Åpnet dørene i oktober.

– Da vi innredet det andre rommet der oppe, skjønte vi at det ble for stort. Man kunne jo sett for seg Bruun-Larsen som en ren cocktailbar, men en god bydelsbar med mange stamgjester må kunne dekke ganske mange behov. Når man åpner opp et sted i Torshovgata, er det ikke gitt at man får så mye trafikk. Å kunne skilte med et skikkelig biljardbord, og ikke et rask av et biljardbord med myntinnkast, var en stor fordel, forteller Bruun.

Kvalifiserte bartendere

Rendezvous har to nifotsbord som leies ut på timesbasis, samt et åttefotsbord med myntinnkast.

– Vi hadde hatt plass til tre nifotsbord, men det er noe spesielt med å kaste innpå en 20-kroning, høre lyden av kulene som blir utløst og spille «vinneren står», mener Bruun.

Det er noe spesielt med å kaste innpå en 20-kroning, høre lyden av kulene som blir utløst og spille «vinneren står»

Erik Bruun – Rendezvous Bar & Biljard

I baren har Bruun og Larsen ansatt Bernadette Bodo og Torgeir Waldemar Engen, begge biljardspillere.

– De er ansatt fordi de spiller aktivt. Det handler om å lære to biljardspillere å lage cocktail, i stedet for å lære to bartendere å spille biljard. Det motsatte er nok vanskeligere. De har i alle fall en genuin interesse for det vi driver med. Vi vil være en seriøs biljardsalong, og i baren holder vi det enkelt, men bra, sier Bruun.

Som på både Bruun-Larsen og Perla, har Bruun tegnet interiøret selv.

– Det er vanskelig å gjenskape den mørke biljardbulen uten enkelte elementer. Det hadde vært fristende å klæsje på noe maling og slenge inn noen plaststoler, oppmuntre til innerøyking. Men det er jo gøyere å tegne ting selv, lage noe ordentlig. Ingen har vel lyst til å drive en bule – men det er kult hvis noen andre gjør det, så jeg kan gå dit, sier Bruun og ler.

Inspirasjon har han også fått fra et hefte han kom over på Ebay, distribuert av Brunswick en eller annen gang på sekstitallet.

– Det er en slags instruksjonsmanual med illustrasjoner som minner om noe man har sett i «Mad Men», mann og kone ved biljardbordet, full av tidsriktig ukorrekte uttalelser, blant annet foreslår de andre regler for kvinner og «less skilled players». Da jeg skjønte at vi fikk de samme bordene som i katalogen, tenkte jeg at en mid century-estetikk ville passe inn i lokalet. Hvis Don Draper hadde dratt på byen for å spille biljard, ville det nok vært på et sted som Rendezvous, sier Bruun.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.