Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Sentralt. Camping ligger i Åboulevarden, bare en putt unna biblioteket og landemerket Dokk1.

Sentralt. Camping ligger i Åboulevarden, bare en putt unna biblioteket og landemerket Dokk1.

Norsk minigolfbar åpner vannhull i Danmark

Tekst

Vil du få varsel hver gang Ola Vikås publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Øl og minigolf har fenget i norske byer. Nå åpner Oslo Camping sin første filial i Danmark.

– Drømmer ikke alle om å åpne i utlandet? spør Anders Gudmundstuen (38).

Han er minigolfsjef ved utestedet Oslo Camping, som åpnet dørene i 2016 og kunne lokke publikum med 18 minigolfbaner, bar, matservering og nattklubb i underetasjen. Etter åpningen i Møllergata, sto flere byer for tur. I 2018 åpnet Gudmundstuen og partnerne minigolfsteder i Drammen, Tromsø og Trondheim.

Fakta: Oslo Camping

Bar og minigolfbane i Møllergata i Oslo som åpnet dørene i 2016.

campingen.no

I 2018 kom nye filialer til i Drammen, Trondheim og Tromsø. Planlegger å åpne en ny filial i Stavanger i løpet av året.

Denne uken åpner Camping i Åboulevarden 9 i danske Aarhus.

Når utestedet Camping nå åpner en god putt fra landemerket Dokk1 i danske Aarhus, er minigolfkjeden blitt internasjonal.

– Vi har egentlig hatt lyst til å åpne et sted i Danmark helt siden vi fikk en melding fra en dansk student som hadde vært innom oss i Oslo, og som lurte på om vi kunne åpne et sted i København, men nå var det i Aarhus vi fikk muligheten. Alt sto klart allerede 18. mars, men så stengte alt, forklarer Gudmundstuen.

Unikt i Danmark

Han begynte å spille minigolf aktivt i 1994, vant sølv under junior-VM i 1997 og tok sitt foreløpig siste NM-gull i 2016. Han hadde solgt seg ut av reklamebyrået Anorak og satt hjemme i pappaperm da behovet for et nytt prosjekt meldte seg, som fikk ham til å ta kontakt med utelivsgründerne i Trøbbelskyter.

Gudmundstuen mener minigolf vil fenge også i Danmark.

– I Sverige finnes det lignende steder, men jeg kjenner ikke til andre minigolfbarer i Danmark. Det er litt overraskende, og det er kanskje en grunn til det, som vi muligens snart finner ut av. Det danske minigolfmiljøet er større enn det norske, og linken mellom minigolf og campingferie er nok temmelig lik i Danmark, mener han.

13

Uforutsette utfordringer

Det mest krevende ved å ekspandere et minigolfkonsern, ifølge Gudmundstuen, er å finne store nok lokaler. Mens Storgata Camping i Tromsø kan skilte med hele 1600 kvadratmeter i de gamle lokalene til Mack Ølbryggeri, er lokalet i Aarhus skarve 350 kvadratmeter.

– Vi prøver alltid å tegne baner tilpasset lokalet, og det gjør også ett eller annet med stedet. Det er alltid vanskelig å forutse hva som vil funke for folk, og noe av utfordringen med å tegne baner er at man er nødt til å anta at alt kan skje – baller spretter hit og dit og havner på de utroligste steder, sier Gudmundstuen.

Han forteller at det ofte ikke er de mest spektakulære banene som blir de mest populære. På Jylland har Gudmundstuen hentet frem minigolfpuristen i seg.

– Jeg har vært overrasket over hvor populære enkle baner er blitt. Fordi lokalet i Aarhus er såpass lite, har vi gått tilbake til de enkle variantene – de har blant annet fått en såkalt vulkanbane, som kanskje er den mest beryktede banen i Oslo.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.