Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Livsnytere. Camilla Hellum (til venstre) og Lill Jee Fladby savnet en møteplass for folk som er interessert i musikk, mat og vin. Da laget de like gjerne sin egen.

Livsnytere. Camilla Hellum (til venstre) og Lill Jee Fladby savnet en møteplass for folk som er interessert i musikk, mat og vin. Da laget de like gjerne sin egen.

Livsnyterne savnet en møteplass for mat-, vin- og musikkinteresserte. Så de laget sin egen

Tekst

Vil du få varsel hver gang Ferdinand Wagner Lorenz publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Spleiser sushi og naturvin med hiphop fra Oslos østkant.

Oslo er gjenåpnet etter to års pandemi, men Camilla Hellum (32) og venninnen Lill Jee Fladeby (37) savner like fullt gode møteplasser. Derfor starter de nå opp konseptet Pulsatio, som Hellum sammenligner med en kake delt i fire like store stykker.

– Et stykke mat, et stykke drikke, et stykke musikk og et stykke stemning. Er man en livsnyter, er man jo ofte interessert i kvalitet over hele linjen.

Målet er at Pulsatio-kveldene skal servere hele kaken, og bli en møteplass for alle med interesser innen krysningsfeltet musikk, mat og vin. Et felt som synes stadig mer sammenvevd.

Med støtte i ryggen fra Oslo musikkråd, starter duoen med tre kvelder på Sushibar+Wine og Dapper Oslobukta, med flere under planlegging.

Fakta: Pulsatio

Konsept startet av Camilla Hellum og Lill Jee Fladeby. Hellum jobber som kommunikasjonssjef i Orkla og driver bloggen Urbania Magasin. Fladeby jobber til vanlig i Oslo kommune.

Arrangeres på Sushibar+Wine lørdag 30. april og Dapper Oslobukta lørdag 28. mai og lørdag 9. juli.

Gratis inngang, men man betaler for mat og drikke.

@pulsatio_oslo

Hjertebank

Debutkvelden arrangeres på Sushibar+Wine i den gamle Posthallen lørdag 30. april. Hellum og Fladeby har selv kuratert vinkartet, i samarbeid med Naturvinforbundet og vinimportøren Non Dos.

– Her blir det både noe for de som ikke har drukket så mye naturvin før og vil ha noe lett og leskende, men også noen toppviner man sjelden finner, i hvert fall ikke på glass, for de som har smakt seg gjennom en del fra før av, sier Fladeby.

Konseptets navn kommer fra det latinske ordet for puls, eller hjertebank.

– Hva som gir hjertebank? I dette tilfellet kan det jo være at du smakte noe godt, drakk noe digg, møtte noen kule folk eller hørte noe bra musikk.

Nytt på menyen

Den musikalske pulsen på den første klubbkvelden har Fredrik Øverlie fra Oppsal fått ansvaret for. Han er bedre kjent som house- og hiphopartisten Fredfades, samt halvparten av rapduoen Tøyen Holding.

Camilla Hellum er selverklært «spillelistenerd», og sørger selv for å fylle lokalet med klang før og etter dj-settet.

De to neste Pulsatio-kveldene foregår på Dapper Oslobukta i mai og juli.

– Du skal kunne komme hver gang og få en ny opplevelse, lover Hellum.

Forskjellene vil synes i både vinmenyen, lokalet, maten og musikken. I mai blir det Haugenstua-rapperen Rohat, som nå har gjort bergenser av seg, og dj-en Stian «Stu» Nicolaysen som har ansvaret for musikken.

Målet fremover er at den musikalske profilen skal favne bredt, fra rock og pop til hiphop og elektronisk musikk. Som Hellum sier:

– Vi jobber for tiden med å få med noen kule damer også.

D2 er Norges viktigste magasin for kultur og livsstil. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.