Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

I godt selskap

Tekst

Keramikeren Lisa Larson i stor retrospektiv utstilling.

Den fortsatt aktive svenske keramikeren Lisa Larson har i løpet av et halvt århundre skapt en egen verden med sine keramiske figurer, som det svenske folket har trykket til sitt bryst. Men anerkjennelsen fra den etablerte kunstverden har hun ikke fått før nå, 84 år gammel.

– Hun har vært ansett for å være for kommersiell, for populær rett og slett, sier kurator Love Jönsson ved Röhsska museet i Göteborg som nylig åpnet utstillingen «Lisa Larson – seksti år med keramikk».

Fakta: «Lisa Larson»

Röhsska museet i Göteborg

rohsska.se

Jönsson fremhever at det er de figurative arbeidene hennes som er mest kjent, men at hun har en stor parallellproduksjon av atelierarbeider som ikke har nådd ut til like mange.

– Vi vil karakterisere henne som en av de store ekspresjonistene i svensk etterkrigskeramikk, og som en viktig modernistisk formgiver. Det har hun aldri blitt beskrevet som før.

Utstillingen vektlegger perioden Larson jobbet for Gustavsberg fra 1954 frem til 1980, der også atelierarbeidene blir vist frem. Etter 1980 har hun jobbet frilans. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.