Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Norsk pin-up

Tekst
Alle foto: Bjørn Damhaug

Alle foto: Bjørn Damhaug

I det nyeste nummeret av amerikanske Pin-Up, som kommer ut to ganger i året og kaller seg et «magasin for arkitektonisk underholdning», tegner den renommerte norske motefotografen Benjamin Alexander Huseby et mangfoldig bilde av hjemlandet sitt.

Fra Astruptunet i Sogn og Fjordane til utsmykningene i Oslo rådhus. Fra Henie Onstad Kunstsenter i Bærum til det kunstnerdrevne galleriet 1857 på Grønland. Fra Erling Viksjøs regjeringskvartal til Snøhettas operabygning. Under tittelen «Hello, Norway» tar Huseby leserne med såvel til Bærum Husflidsforening og Røros’ verneverdige gater som til dramatiske fjellandskap i Rondane og vakre solnedganger ved Nord-Norges kyst. Men i sentrum av de 36 sidene står Oslo generelt og bygningene som de siste par årene har dominert norsk debatt, spesielt: Høyblokken og Y-blokken.

I tråd med magasinets interessefelt er i det hele tatt arkitektur særlig godt representert, blant annet ved Barcode-rekken og Arne Korsmos fargesterke Villa Dammann.

Også kunstnere er fremtredende i Husebys bilder: Her maler Ida Ekblad sin venn og samarbeidspartner Nils Bech i ansiktet, og et øye-blikk fra prøvene til Steinar Haga Kristensens mye omtalte opera i Oslo rådhus har fotografen også fanget. Alle er de ledestjerner på en hovedstadskunstscene som den siste tiden har fått uvanlig mye internasjonal oppmerksomhet.

Magasinets forside viser at det likevel stadig er naturen som er Norges fremste markedsfører i utlandet: et mennesketomt bilde av Jølstravatnet på Vestlandet.

pinupmagazine.org


Se også:
DEN GRØNNE LINJEN: Topprestauranter i New York skyver kjøttet til side og gir grønnsakene hovedrollen.
LØRDAG HELE ÅRET: Saturday Group revolusjonerte moteverdenen. Møt svenskene bak den omtalte Justin Bieber-kampanjen.
MIN LIDENSKAP: Forfatter Ragnar Hovlands trofaste følgesvenn er ukulelen.
SKIGUIDEN: Sveitsiske Engelberg er blant Alpenes mest snøsikre frikjøringsparadis.

Les mer fra D2 her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner