Crumbs samlede

Tekst
Foto: Fuu

Foto: Fuu

Foto: Fuu

Foto: Fuu

Tegneserieskaperen og illustratøren Robert Crumb har siden tidlig på 1960-tallet dokumentert og kommentert det amerikanske samfunnet på sitt særegne vis, med formfulle tegninger av sitt barokke persongalleri befolket av grovlemmede amasoner, amorøse antihelter og hedenfarne bluesmusikere. Best forståelse av Crumbs kaotiske kunstnerskap får man derimot ved å rette søkelyset mot hans skisseboksamlinger. Det tyske forlaget Taschen har tidligere utgitt volumene 7-12, med tegninger utført fra 1982 til 2011. Nå foreligger de seks første volumene. Over 1344 sider presenteres Crumbs dionysiske drodlinger fra perioden 1964 til 1982 – et avsnitt av amerikanerens karriere som må regnes som hans gullalder, hvor han blant annet illustrerte platecover for band og artister som James Brown og Grateful Dead, og skapte tegneserieheftene om den urbane villkatten Fritz the Cat. Opplaget er begrenset til 1000 enheter, som alle inkluderer et Crumb-signert fargetrykk.

taschen.com(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner