Trollheimen for småtroll

Tekst
<font color="#b9b1b1">Foto: Øystein Lie</font>

Foto: Øystein Lie

I Rennebu i Sør-Trøndelag, ni mil sør for Trondheim, ligger Barnas Naturverden i et spennende, men ofte glemt fjellområde hvor avstandene mellom turisthyttene er tilpasset de små. Her i Jutul­riket, nord for Dovrefjell og helt øst i Trollheimen, finnes de tre ubetjente turisthyttene Hevertjønna, Damtjønna og Ramssjøen, og merkede stier utgjør en trekant mellom dem. Alle hyttene er laftede sælehus, rekonstruksjoner av tømmerhusene pilegrimene overnattet i på vei til Nidarosdomen, og avstandene mellom dem, på mellom tre og åtte kilometer, er ikke avskrekkende for de fleste. Innenfor området finnes elleve fiskevann, snaufjell og skog, alt mulig å nå så godt som tørrskodd. Det er nemlig lagt heller så å si hele veien.

– Barnas Naturverden er veldig populært, ikke bare for lokale. Folk fra hele landet og utenlandske turister kommer. Hvert år har vi 15.000 besøkende, sier Børge Dahle, som tok initiativ til prosjektet for over 20 år siden.

– Vi ser at stadig flere ikke er vant til å gå i fjellet, enda mindre bruke kart – noe som for så vidt var meningen – for Barnas Naturverden skal være trygt å gå for alle, sier Dahle.

For å komme dit, ta av fra E6 ved Kløftbrua sør for Ulsberg. Kjør på asfaltvei i tre kilometer og ta så av mot grusveien som leder til Heverfallsetra eller Håggåsetra. Om vær og dagsform tilsier det, er også Digerhøa på 1254 meter over havet et mulig mål.

tt.no

&lt;font color="#b9b1b1"&gt;Foto: Øystein Lie&lt;/font&gt;

<font color="#b9b1b1">Foto: Øystein Lie</font>

Se også:
KOKKEN & HAVET: Bocuse d'Or-vinner Ørjan Johannessen griller piggvar til det perfekte.

FLAMSKE KJØKKENREBELLER: Antwerpens unge kokker har satt byen på hodet med nye ideer.

SKJEMANNEN: Stian Korntved Ruud har spikket seg inn på eksklusive restaurantkonsepter.

SIGNATURRETTEN: Oppskriften på Pizza da Mimmos beste pizza.

Les mer fra D2 her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk