Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Grønt garasjesalg i Trondheim

Tekst
Alle foto: Øystein Lie

Alle foto: Øystein Lie

Da Cecilie Andersen flyttet til Ila i Trondheim og møtte Astrid Gundersen, fant de raskt ut at de spiste like sær mat. Senhøstes åpnet de Andersen & Gundersen: en økologisk landhandel med utsalg fra garasjen på Ila brannstasjon.

Annenhver søndag er det marked og landhandleri på den gamle brannstasjonen, der man får kortreist mat og lokalbrent kaffe. Første gang de holdt åpent forsvant varene i løpet av fem-seks timer. Siden har etterspørselen holdt seg, om ikke økt.

Vareutvalget varierer fra sesong til sesong, men yoghurt fra Ler, økologisk mel fra Bjerkem gård, økologisk rørsukker, basmati-helkornris, rotgrønnsaker og egg fra glade høns skal som regel være å oppdrive. Tanken bak matboden er at det skal være mulig å dra fra brannstasjonen og rett hjem til kjøkkenet.

– Vi prøver å få mest mulig lokalprodusert mat, og har en stor forkjærlighet for kaffe, sier Astrid Gundersen.

Paret har utviklet et eget handlenett i 100 prosent økologisk bomull, som foruten å kunne brukes om igjen, skal kunne romme to gigarødbeter fra Ler, en kålrot fra Levanger, en halvkilo økologisk løk, en kaffepose med lokalbrent kaffe, ett glass trondheimsk honning og et par bivokslys laget av husrestene til en trønderbie. Eller cirka seks melkekartonger.

Nytt skilt er kommet opp på brannstasjonen, og fans har etterspurt t-skjorter med firmaemblemet på.

– Noen t-skjorte blir det ikke. Vi vil ikke ha unødvendig forbruk, sier Cecilie Andersen.

andersenoggundersen.no

Les mer fra Mat og vin her.
Les mer fra D2 her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.