Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Pastell deg

Tekst

Vil du få varsel hver gang Caroline Krager publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Motedesignerne mener du skal la knallfargene ligge i vår.

Bluse: Chloé / Vincci Oslo. Skjørt: Marc Jacobs / Marc Jacobs Øvre Slottsgate. Halstørkle: Bror August.

Bluse: Chloé / Vincci Oslo. Skjørt: Marc Jacobs / Marc Jacobs Øvre Slottsgate. Halstørkle: Bror August.

Vårens trender
Nº 6 Pastell

Assosiasjonene mange har til pastellfarger er gjerne babyklær, skoleballkjoler, blomster og godis som Love Hearts. For ikke å glemme 1980-tallsserien «Miami Vice», «Pink ladies» i filmen «Grease», eller én og annen pensjonist som forsøker å døyve gråfargen i håret.

De seneste årene har disse sobre fargene preget Instagram-feeden til mang en såkalt millennial, til den grad at rosa-varianten har fått navnet Millennial Pink i mediene.

Produsentene har ikke vært sene med å kapitalisere på fenomenet. Varianter av rosa finnes nå på alt fra klesplagg og sminke til bøker, emballasje, logoer og interiør.

Ikke gå glipp av noe!

Få ukebrev med D2s beste saker rett i innboksen.

Meld deg på her

Trendforskerne kunne i fjor spå at de enda yngre, gjerne kalt Generation Z, nå ville bli helt ville etter lysegult. Fargen har ikke tatt like mye av som Millennial Pink, men en rekke motedesignere er enige i at toner av gult er tingen i vår. Likeledes lyseblått og lyslilla.

Hermès' vårkolleksjon er sterkt preget av det gule, Michael Kors har mye lyslilla, mens Chanels kolleksjon hadde mange innslag av lyseblått. For menn? Hele dresser i pastell, ifølge både Versace, Tom Ford og Berluti.

* (Vilkår)