Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Moteriktig campingliv

Tekst

Vil du få varsel hver gang Caroline Krager publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Motebransjen har satt «godkjent»-stempelet på sokk i sandal.

Kjole: Dior / Vincci Oslo. Sokker: Zara. Sko: Mariette. Veske: Monki.

Kjole: Dior / Vincci Oslo. Sokker: Zara. Sko: Mariette. Veske: Monki.

Vårens trender
Nº 5 Synlige sokker

Kombinasjonen har lenge vært det ultimate faux pas for de fleste, kanskje bortsett fra dem som lusker rundt på campingplasser hver sommer.

Så, rundt år 2012, ble det plutselig populært å se voldsomt alminnelig og avslappet ut. Stilbevegelsen fikk navnet «normcore», en sammensmeltning av «normal» og «hardcore», og var gjerne preget av enkle, unisex-klær som Levi's-olabukser, hvite t-skjorter og Birkenstock-sandaler. Sistnevnte fikk gjerne selskap av en tykk, god tennissokk – og vips så var den tidligere småharry kombinasjonen normalisert.

Ikke gå glipp av noe!

Få ukebrev med D2s beste saker rett i innboksen.

Meld deg på her

Siden har normcore utviklet seg til motebevegelser som «Post-Sovjet» og «Anti-Fashion». Begge tendensene gir tommel opp til et ekteskapet mellom sokk og sandal. Det italienske motehuset Gucci, som de seneste årene er blitt en av de viktigste opinionslederne, har frontet kombinasjonen på catwalken gang på gang.

Denne våren er det mer moteriktig enn noensinne å bringe campingliv-stilen inn i hverdagen, både for dame og herre. Enten i form av gjennomsiktige sokker i slippers (Gucci), flerfargede sokker i høye sko (Fendi) – eller neonfargede sokker i lave sandaler (Miu Miu).

* (Vilkår)