Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Nå skal vippene være så tunge av maskara at det er vanskelig å holde øynene åpne

Tekst

Vil du få varsel hver gang Caroline Krager publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Denne våren gjelder det å ikke være beskjeden når du tar på maskara.

Solbriller: Møy Atelier. Kjole: HAiK.

Solbriller: Møy Atelier. Kjole: HAiK.

Vårens trender
Nº 7 Klumpete vipper

Jane Birkin, Brigitte Bardot, Britt Ekland, og Lauren Hutton – alle skuespillere som preget skjønnhetsideal og -trender på slutten av 1960- og starten av 1970-tallet. Et kart av fregner over nese og kinn var ingenting å skjule, siden målet var at huden skulle ha et ungdommelig preg.

Øyenbrynene ble beholdt umarkerte, men velfriserte. En lett børsting av solpudder og rouge i kinnene hintet til late dager på Rivieraen, mens leppene fikk et lett strøk av sober rosa eller brun gloss.

Det var nemlig kun plass til én solist, én stjerne i showet: øynene.

For mens de fleste maskara-reklamer nå skryter av et «klumpefritt» produkt, var det hele vitsen på den tiden. Sensuelle, kraftig innrammede øyne som grep oppmerksomheten og nektet å slippe.

Ikke gå glipp av noe!

Få ukebrev med D2s beste saker rett i innboksen.

Meld deg på her

Og nå er de altså de tilbake; vipper så tunge av maskara at det er vanskelig å holde øynene åpne. Hos blant andre Christian Dior, der kreativ leder Peter Philips ville skape «ekstremt uttrykksfulle øyne» hos modellene denne sesongen. La bena på en Tarantella være målet.

* (Vilkår)

Dine data på DN

DN er en del av NHST Media Group AS, som nå er ansvarlig for håndtering av dine data på DN. Vi bruker informasjonskapsler og dine opplysninger for å gi deg en sikker og god brukeropplevelse. Vi analyserer bruk for å kunne forbedre NHSTs tjenester, og for å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner