Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Heklede plagg preger vårens motebilde

Tekst

Vil du få varsel hver gang Caroline Krager publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
stylist

Designerne mener det ikke er vits i å ha noe dekkende under.

Bestemors hekleduk under kopper med svak kaffe og asjetter med tørr fyrstekake, artist Mira Craigs egenproduserte antrekk i starten av karrieren i 2005, eller 70-tallets sett i oransje, brunt og grønt. Assosiasjonene til hekling kan være mange og forskjellige.

Fakta: Vårens trender 2019

Heklede plagg

Slik gjør du det: Roper du ikke hurra av tanken på å gå med en heklet topp uten noe dekkende under, kan du velge en mer tildekket variant – som denne – og sprite opp antrekket med noen knallfargede sko og et silkeskaut.

Skjerf: Oleana

Jakke: Zara:

Skjørt: Zara

Veske: Envelope1976

Sko: Ilse Jacobsen

Vårens designkolleksjoner vitner uansett om at alle de store motedesignerne har fisket frem heklenåler fra skuffene sine. Løst heklede kjoler i toner av brunt, hvitt og sort er å se både hos Dior, Sonia Rykiel, Salvatore Ferragamo og Kenzo, og motedesignerne ser ut til å mene at det ikke er noen vits i å dra på seg et dekkende skjørt eller en dekkende kjole under de heklede plaggene. Plaggene kan hinte om noe syndig eller jomfruelig, alt ettersom – det interessante er å prøve å finne en balanse mellom de to.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.