Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Freidig i frakken

Tekst

Vil du få varsel hver gang Caroline Krager publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

I vår er det rom for det meste under trenchcoaten.

Sko: ACNE / Svean Paleet. Trenchkjole: Rodebjer / Svean Paleet. Trenchcoat: Marni / Vincci Oslo. Strømpebukse: Wolford.

Sko: ACNE / Svean Paleet. Trenchkjole: Rodebjer / Svean Paleet. Trenchcoat: Marni / Vincci Oslo. Strømpebukse: Wolford.

Vårens trender
Nº 2 — Trenchcoat

Få ting vekker like erkebritiske assosiasjoner som en trenchcoat. Både merkene Aquascutum og Burberry påstår å ha oppfunnet denne på midten av 1800-tallet. Siden den gang har lorder, gjerne med sixpence på toppen og støvler i bunn, båret frakken.

Under første og annen verdenskrig brukte det militære den som uniform. I nyere tid er den blitt en del av det som i glansede motemagasiner ofte kalles «en god basegarderobe».

I vår er den blitt hetere enn en kopp glovarm te. Men det er ikke den noe fisefine, beige varianten som gjelder – både Balenciaga, Victoria Beckham, Anya Hindmarch og Faustine Steinmetz byr på en dekonstruert versjon. Tenk avantgarde, ville mønster, og åpne partier der det sies «titt-tei» til både skuldre og hofter.

Ikke gå glipp av noe!

Få ukebrev med D2s beste saker rett i innboksen.

Meld deg på her

En annen mulighet er å ikle seg trenchcoaten som kanskje allerede finnes i arsenalet – på nytt vis. For er det noe de stiligste «it-personene» i verden har gjort konsekvent de seneste årene, er det å ikke bære jakker som vanlige folk.

I stedet har de latt de henge på alskens kreative måter fra kroppen. Hvorfor ikke knyte den som en cape? La ermene slenge 20 centimeter fra der fingrene egentlig stopper? Bære én trenchcoat halvveis over én annen? Bare fantasien setter grenser.

' (Vilkår)