- Vi forstår ikke hvordan man skal klare dette. Hvordan vi skal gjennomføre disse kuttene, og fortsatt levere god journalistikk. For oss høres dette urealistisk ut, og vi vil gå inn i grundige drøftinger med ledelsen, sier Anne Marte Blindheim, fungerende klubbleder for Dagbladet-journalistene, til Medier 24.

Anne Marte Blindheim ga selv den tunge beskjeden til sine kolleger på et klubbmøte onsdag ettermiddag.

Nedbemanningene skal løses gjennom nye runder med sluttpakker, en prosess man har ambisjon om å være i mål med innen 1. oktober neste år. Blindheim sier alle steiner skal snus slik at nedbemanningen kan begrenses, og at det blir mest mulig frivillige løsninger.

- Folk stiller seg svært spørrende til hvordan dette skal gå til. Og vi er rett og slett lei av disse rundene, sier Blindheim.

- Blant de ansatte er det fortvilelse og vantro. Folk spør om hvordan de skal kunne klare å drifte publikasjonene med enda færre folk, sier Tone Rudberg, ansatterepresentant i Aller Media-styret og klubbleder i konsernet til Kampanje.com.

De ansatte i Aller Media ble informert om kuttplanene på et allmøte på Hasle i Oslo onsdag ettermiddag. Totalt skal konsernet spare inn 110 millioner kroner, og til sammen skal opp mot 65 årsverk kuttes, skriver Medier 24.

Onsdag ettermiddag satt de ansatte i Dagbladet i et klubbmøte der den ubehagelige nyheten om kuttplanene ble lagt frem.

Aller Media kjøpte Dagbladet i 2013, og eier dessuten ukeblader som Se og Hør, KK og Allers, samt nettportalen Sol.

Omsetningen til Aller Media var 1,9 milliarder kroner årlig i siste regnskapsår. Driften gikk med et underskudd på 83 millioner kroner.

Kuttet 100

Konsernet reduserte bemanningen med over 100 årsverk i 2013/14 og hadde i snitt 676 ansatte.

Aller Media avslutter sitt årsregnskap 30. september hvert år. Da styret skrev sin beretning datert 11. desember 2014, var beskjeden at det ville bli behov for nye kostnadskutt.

«For det kommende år forventer styret noe forbedret lønnsomhet fra bladvirksomheten grunnet gjennomførte kostnadsreduksjoner, men omsetningen til printmediene er forventet å bli redusert også i 14/15 og nye kostnadstiltak vil være nødvendig for å oppnå akseptabel lønnsomhet,» skriver styret.

Nylig fikk tidligere Dagbladet-direktør Tore Stangebye beskjed om at det ikke lenger var plass til ham i organisasjonen til den nye konsernsjefen Dag Sørsdahl.

Aller Media flyttet nylig til nye lokaler på Hasle i Oslo, og ifølge nettstedet Medier24.com er det her de ansatte mottar orienteringen om kuttene.

Det er ikke lenge siden Dagbladets hovedkonkurrent i løssalgsmarkedet, VG, kunngjorde at det også skal kuttes der.

Også Bergens Tidende skal redusere antall årsverk kraftig.

Bakgrunnen for kuttene i avisbransjen er kraftig opplagsfall gjennom en årrekke, sterkt fallende annonseinntekter på papir og digitalinntekter som ikke kan erstatte sammenbruddet i den «analoge» avisøkonomien.

 

 

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors og @bjorneckblad på Twitter

Her kan du følge DN Etterbørs på Facebook

 

Se video:

Google-sjefen refser norske næringslivstopper
Norge har verdens mest digitale forbrukere, men verdens tregeste næringsliv til å ta i bruk digital teknologi, hevder Jan Grønbech i Google Norge.
00:55
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.