Pressens faglige utvalg uttaler:
Klagen gjelder en Gjorde karriere mot alle odds magasinetPlus på nett og papir i Dagens Næringsliv om personer som har lyktes i yrkeslivet tross såkalte dårlige odds. En av de omtalte er en 22-åring. Alle var omtalt med navn og bilde.

Klageren er 22-åringens mor. Hun anfører at artikkelen inneholder flere feilaktige opplysninger som kunne vært korrigert om avisen hadde kontaktet henne før publisering. Hun reagerer særlig på at det til slutt i artikkelen opplyses at hun ikke har ønsket å uttale seg, mens faktum er at avisen aldri kontaktet henne.

Dagens Næringsliv bekrefter klagerens opplysning om at hun ikke ble kontaktet. Avisen beklager at den ikke tok kontakt og tilbød henne å få kommentere påstander i artikkel som omhandlet henne direkte. Utover dette mener avisen at sønnen måtte ha full anledning til selv å fortelle sin historie i Dagens Næringsliv.

Pressens Faglige Utvalg er på generelt grunnlag av den oppfatning at historier som den påklagede må ha en naturlig plass i mediene. I artikkelen det reageres på, framkom det imidlertid påstander som etter utvalgets mening utløste klagerens rett til samtidig imøtegåelse. I Vær Varsom-plakatens punkt 4.14 heter det: «De som utsettes for sterke beskyldninger skal så vidt mulig ha adgang til samtidig imøtegåelse av faktiske opplysninger.»

På dette punkt har Dagens Næringsliv brutt god presseskikk.

Oslo, 18. desember 2014
Alf Bjarne Johnsen, Tone Angell Jensen, Øyvind Brigg, Alexander Øystå, Amal Aden, Henrik Syse, Erik Schjenken

Gjorde karriere mot alle odds magasinetPlus  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.