NHSTs største eier, Olsen-familien, har gjennom selskapene Bonheur og Ganger Rolf kjøpt aksjene til Citypassagen. Citypassagen, som er et datterselskap av Bernergruppen, eide 18,3 prosent av NHST. Olsen-selskapene betaler 382 kroner per aksje, som gir en total kjøpesum på 90,5 millioner kroner for aksjene. Eierandelen etter kjøpet er på 53,99 prosent.

– Har respekt

– Med denne økningen i eierskap i NHST vil vi fortsette vår deltagelse i selskapets utvikling i dagens krevende mediemiljø, sier daglig leder i Bonheur og Ganger Rolf, Anette Olsen, som også er styreleder i NHST, i en børsmelding fredag.

Til DN sier Anette Olsen at kjøpet løser situasjonen rundt aksjeposten og at dette ikke er et signal om noen endring utover det:

– Vi har vært eiere lenge, og jeg ser ikke at dette endrer noe på utøvelsen av vårt eierskap, sier hun.

Olsen-familien har vært på eiersiden i NHST siden 1894.

– Selskaper kontrollert av Olsen-familien har vært aksjonær i NHST-konsernet i over 100 år. Jeg kjenner dem som gode, krevende og konstruktive eiere, som også har respekt og forståelse for avisens redaksjonelle uavhengighet, sier ansvarlig redaktør og administrerende direktør Amund Djuve i Dagens Næringsliv.

Must kjøpte ikke

Den andre store aksjonæren i NHST Media Group, Must-familien, kjøpte ikke aksjer i transaksjonen. Gjennom kjøpet verdsettes hele NHST Media Group til 492 millioner kroner.

Hovedvirksomheten i NHST Media Group er Dagens Næringsliv. I tillegg står NHST bak publikasjoner som oljeavisen Upstream, shippingavisen TradeWinds, IntraFish Media, Recharge, nyhetsbyrået TDN Finans, Nautisk Forlag og meldingstjenesten MyNewsdesk.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.