Oslo: Søndag ble det kjent at deler av reportasjen «Klagemuren», som sto på trykk i DN Magasinet lørdag, var plagiert fra artikkelen «Standing by», publisert i The New Yorker i 2010.

Mandag innrømmet journalist Daniel Butenschøn å stå bak plagiatet. Den andre journalisten som var kreditert i saken var uvitende om det hele.

DN har nå igangsatt en systematisk gjennomgåelse av alle artikler i Butenschøns journalistiske portefølje siden han startet i avisen i 2007. DN har funnet plagiat i ytterligere tre saker skrevet av journalist Daniel Butenschøn. Det betyr at avisen hittil har oppdaget avskrift i ti saker skrevet av Butenschøn.

LES OGSÅ: - Dette er gjort systematisk og over tid  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.