Anette Mellbye, sjef for Aftenposten Mobil, har laget en versjon av Aftenposten for Apples nye smartklokke.
Anette Mellbye, sjef for Aftenposten Mobil, har laget en versjon av Aftenposten for Apples nye smartklokke. (Foto: Javad Parsa)
Apple Watch er ennå ikke i salg i norske butikker, men flere nordmenn har allerede skaffet seg klokken fra utlandet. Nå kan du lese DNs ti siste saker † med ingress, tittel og bilde – rett på klokken.

Klikker du under ingressen, lastes så hele saken opp på DN-appen på mobilen din.

– Du gis en mulighet til å gå videre til mobilen, men du skal også få nok til at du vet hva saken dreier seg om via klokken, sier utviklingsredaktør Trond Sundnes i Dagens Næringsliv.

Lanseres i år

Apple Watch skal etter planen lanseres i Norge i løpet av 2015.

På Finn.no har klokker kjøpt i utlandet blitt lagt ut for salg til en pris av 17.000 kroner – mer enn fire ganger forventet butikkpris.

– Dette dreier seg om å utforske måter å få nyheter raskt ut til leserne på, sier Sundnes.

Han sammenligner løsningen med pushvarslene som er blitt vanlige på mobilen.

– Du får push gjennom klokken, som på telefon. Men du får den enda litt tettere på kroppen. Men her får du også tittel, ingress og bilde, mens du i en vanlig push får mye mindre informasjon.

LES OGSÅ: Her er Apple-nyhetene

– Vil Apple Watch-saker bli en ny journalistisk genre?

– Nei, dette dreier seg om det vi alltid har drevet med: å få frem budskapet. Men det utfordrende er å få frem budskapet på flere plattformer på en gang.

– Kan det bli et kapasitetsproblem for mediehusene å skulle beherske alle?

– Noe vil vise seg å funger,  og noe vil ikke fungere. Og så vil man prioritere det leserne får mest utbytte av. Det vi alle driver med er å prøve å komme frem til nye og bedre måter å nå leserne på, sier Sundnes.

Flere aviser på plass

DN er ikke den eneste avisen som har fått på plass Apple Watch-publisering i forkant av lanseringen i Norge.

VG og Aftenposten har begge laget plattformer for å tilby leserne innhold på smartklokken.

– At VG har en plass der er det ingen tvil om. Jeg har vært i mange middager hvor det ikke tar seg ut å ta opp mobilen for å sjekke hvordan det går med Manchester United. Hvis en klokke kan riste litt i håndleddet mitt og fortelle at det står 1–0 etter en Wayne Rooney-perle, så er enda et problem løst med spennende teknologi, har digitalredaktør Ola Stenberg i VG tidligere sagt til DN.

LES OGSÅ: Mediene omfavner Apple Watch(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.