- Det er gøy og artig, og føles riktig på mange måter, sier Gard L. Michalsen, gründer og ansvarlig redaktør i Medier24, en nettavis om mediebransjen.

Han har nettopp hentet sine første investorpenger, fra selskapet Screensailor AS, som investor og oljenettavisredaktør Chul Aamodt står bak. Inn i Medier24 spytter Aamodt 100.000 ferske kroner, noe som verdsetter Michalsens gründerbedrift til to millioner kroner. Tilbake får Aamodt kontrollen over fem prosent av aksjene.

Pengene skal gå til å satse enda mer offensivt.

- Isolert sett er ikke beløpet kjempestort, eller sikrer mange måneders drift. Men det er symbolsk viktig for verdsettelsen, og viser at også andre enn meg tror på Medier24, sier Michalsen.

Michalsen har selv bygget opp selskapet fra bunnen av, og nettavisen omsatte i 2015 for en halv million.

Det tallet er allerede passert i 2016. Ifølge Michalsen har Medier24.com i snitt mellom 20.000 og 30.000 unike brukere i uka.

- Med den farten selskapet har nå, regner jeg med at det vi lander et sted mellom én og to millioner i omsetning i 2016, sier Michalsen.

Les også: Satser for fullt på app for nyheter

Trenger flere folk

En del av årsaken til den økte omsetningen er at Michalsen i vinter skrudde opp prisene på stillingsannonsene, som står for en vesentlig del av omsetningen til selskapet.

- Det viktigste fremover blir å kapitalisere enda bedre på stillingsmarkedet. Vi må også levere mer god journalistikk, og øke omsetningen på andre markeder. Det ligger i kortene at for å klare det, trenger vi flere folk. Enten ved å ansette, samarbeide eller ta inn frilansstoff, sier Michalsen.

- Det første og viktigste jeg lærte, da jeg var gründer for en lokalavis for åtte år siden: Alt begynner med god journalistikk. I tillegg har det vært en fordel å kunne gjøre alt selv, sier Michalsen.

Han var en av to gründere bak lokalavisen SortlandsAvisa i 2008, som 22-åring.

Michalsen sier en av de viktigste erfaringene han har gjort seg det siste året er ikke å prise seg for lavt.

- Det gjorde jeg i starten på Medier24. Det hadde kanskje litt med dårlig selvtillit å gjøre, men etter hvert økte jeg prisen med 50 prosent. Og har knapt fått reaksjoner på det, sier Michalsen.

Les også: Fikk inn 2,8 mill. – tar ikke ut lønn

Startet enkelt

- Hva blir avgjørende for Medier24 fremover?

- Vi skal øke omsetningen, og øke kapasiteten både redaksjonelt og kommersielt. Så vil tiden vise hvilken rekkefølge vi gjør det i, men det viktigste er som alltid å lage enda mer god journalistikk og godt innhold, sier Michalsen.

Michalsen synes egentlig deler av mediebransjen tok han litt mer seriøst enn han fortjente fra start av.

- Forretningsideen min var å levere kvantitet, og litt kvalitet, og det lykkes jeg med fra starten av. Men når jeg ser tilbake, var det i starten mest kvantitet og mye enkle saker. Så har jeg fått til saker med mer grundig innhold og kvalitet etter hvert, selv om jeg sikkert også har gjort noen feil og laget noen dårlige saker.

- Så opplevde jeg kanskje at konkurrentene, altså Journalisten og Kampanje, ikke tok meg veldig seriøst i starten. Men det ga meg kanskje enda større sjanse for å lykkes, sier Michalsen.

Les også (DN+): Satser på solokarrierer dnPlus

- Tror jeg vil tjene penger

Investor Chul Aamodt leder til daglig nettavisen enerWE, som dekker olje- og energibransjen. Den er litt lenger frem i løpet enn Medier24, men Aamodt kjenner seg godt igjen. Han kjøper derfor fem prosent av aksjene i Medier24.

- Det er fordi jeg tror jeg vil tjene penger på det. Jeg kom fra oljebransjen og tjente gode penger på det jeg var med på å bygge opp der. Da jeg solgte ut på topp, satt jeg igjen med 21 millioner kroner, sier Aamodt.

Gjennom selskapet Screensailor AS har han gått inn i flere mediebedrifter, som programmaticsselskapet Tactic Realtime Marketing og Cloudnames.

- Jeg er ingen ekspert på medier, men jeg kan noe om det å bygge selskaper som tjener penger. enerWE hentet tre millioner kroner i en emisjon i fjor, og rekrutterer og vokser ganske raskt. Det er den farten jeg tror Medier24 kan få hvis Gard får hodet over vannet, og får inn for eksempel frilansere. Nå er han alene, og da er det vanskelig å vokse enda mer, men med litt pusterom kan han komme langt, sier Aamodt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.