Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Tidligere Grameenphone-sjef Rajeev Sethi (til høyre) har fått jobb i Airtel Africa. Her med nåværende Telenor-sjef Sigve Brekke. Foto: Privat via Facebook
Tidligere Grameenphone-sjef Rajeev Sethi (til høyre) har fått jobb i Airtel Africa. Her med nåværende Telenor-sjef Sigve Brekke. Foto: Privat via Facebook les mer

Telekom

Telenor-topp går til konkurrent

Den tidligere konsernsjefen i Telenor-eide Grameenphone, Rajeev Sethi, har fått ny jobb som operasjonell leder hos konkurrenten Airtel Africa.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Rajeev Sethi tok over stillingen som konsernsjef i Telenors datterselskap Grameenphone i Bangladesh etter Vivek Sood i desember 2014.

 I oktober ifjor sluttet han brått i selskapet, og forlot også Telenor-konsernet. 

 Ny strategi 

I den nye operasjonelle sjefsstillingen i Airtel Africa får Sethi ansvaret for å implementere en ny forbrukerstrategi i 15 afrikanske land hvor selskapet opererer.

– Vi gleder oss til å få Rajeev med på laget. Hans erfaringer fra en rekke utviklingsmarkeder vil akselerere virksomhetens vekst. Jeg er sikker på at Rajeev vil ta selskapet til nye høyder, sier Raghunath Mandava, konsernsjef i Airtel Africa til ET Telecom.

– Uakseptable utbetalinger

Telenoreide Grameenphone har vært i medienes søkelys som følge av at det er blitt avdekket en rekke kritikkverdige sponsorater i strid med Telenors internregelverk. Saken har vært sentral i Telenor-styrets vurdering av konsernsjef Sigve Brekkes stilling og konfliktene som har herjet Telenor-ledelsen denne høsten.

12. desember avslørte DN at det har ligget flere saker med bekreftede utbetalinger fra Grameenphone til militæret og politiets omstridte spesialstyrker Rapid Action Battalion i Bangladesh på styrets bord. 

Telenor i Bangladesh

 • DN kunne 13. desember fortelle at Telenors datterselskap i Bangladesh, Grameenphone, har sponset spesialpoliti og militære i landet.
 • Telenor eier 55,8 prosent av Grameenphone, som er Bangladesh’ største mobilselskap. 
 • Kritikkverdig sponsing av myndighetene i Bangladesh ble først avdekket i 2013, og forsøkt ryddet opp i. På dette tidspunktet var Sigve Brekke Asia-sjef i Telenor og styreleder i Grameenphone. 
 • Men en ny gjennomgåelse i mai 2016 avdekket på nytt sponsing av offentlige myndigheter: 11 av 250 sponsoravtaler i Grameenphone var i strid Telenors interne regelverk.
 • Telenor har vedgått at saken burde vært fulgt tettere opp. 
Vis mer

 Telenor ble først ble kjent med sponsingen av militæret i Bangladesh i 2013, da Telenors internrevisjon avdekket såkalte «sponsoravtaler» i Bangladesh  i strid med selskapets egne regler. Brekke var Telenors Asia-sjef da den uakseptable sponsingen først ble avdekket i 2013, og ble satt til å rydde opp. 

Telenors egen gjennomgåelse viser at tiltakene som ble iverksatt ikke var nok for å hindre nye regelbrudd. En ny runde med internrevisjon i mai i fjor avdekket blant annet at Telenors mobilselskap i Bangladesh blant annet har sponset politiets spesialstyrker og forsvar i landet, og samtidig fått bistand fra de samme myndighetene. 

Bakgrunn

 • Da Telenor tok steget mot å bli en internasjonal mobiloperatør, var Bangladesh et av de første landene det ble satset på. Grameenphone ble lansert i 1997 og var Telenors første satsing i Asia.
 • Gjennom tidene har virksomheten i Bangladesh vært gjenstand for flere runder med sterk kritikk.
 • I 2006 kunne Telenor og Grameenphone glede seg over at grunnlegger og samarbeidspartner Muhammad Yunus mottok Nobel fredspris. Men prisutdelingen ble mindre festlig enn Telenor hadde sett for seg, da Yunus fra talerstolen tok til orde for at Telenor skulle selge ut av Grameenphone. Dette ble etterfulgt av en offentlig eierstrid mellom Yunus og Telenor.
 • I 2008 fikk Grameenphone og Telenor dessuten sterk kritikk for arbeidsforholdene hos selskapets underleverandører. En dansk tv-dokumenter avdekket barnearbeid, livsfarlige arbeidsforhold og dødsfall under arbeid for Grameenphone.
Vis mer

Flere har sluttet

Sethi er ikke den eneste Telenor-toppen med bakgrunn fra Grameenphone som har forlatt Telenor-systemet.

23. desember ble det kjent at Telenors markedsdirektør, Vivek Sood, har sagt opp sin stilling. Han skal ha takket ja til en stilling i et annet selskap.

 Sood var Grameenphone-sjefen som først ble kjent med sponsingen av militæret i Bangladesh i 2013, da Telenors internrevisjon avdekket såkalte «sponsoravtaler» i Bangladesh som sto i strid med selskapets egne regler. Sood ble tilsatt som konsernsjef i Telenors indiske mobilselskap i desember 2014. Da Brekke kort tid etter tilsettelsen satte sammen en ny og større konsernledelse i fjor høst, ble Sood forfremmet til markedsdirektør.

Telenor har avvist at Soods avgang har noe med de kritikkverdige forholdene i Grameenphone å gjøre.  

TELENOR ASA

Omsetning Vis alle regnskapstall

Les mer

Kilde: Proff.no

 • Populære Søk:
 • Siste stillinger
 • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Grameenphone Telenor Airtel Africa Telekom
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.

Anbefalte videoer