Svein Fanebust trekker seg fra toppjobben i Coop Norge på grunn av sin helsemessige situasjon, melder selskapet i en pressemelding mandag.

Fanebust har jobbet i Coop-systemet i snart 37 år, 14 av dem som øverste sjef i Coop Norge Handel. Fra 2013 har han også vært administrerende direktør for Coop Norge.

Etter styrets ønske vil Fanebust fortsette som rådgiver for Coop Norge en periode.

Fanebust ble sykemeldt for tre uker siden etter et komplisert benbrudd, og Geir Inge Stokke ble da konstituert som administrerende direktør, opplyses det i meldingen.

Coop Norge opplyser at selskapet nå vil sette i gang arbeidet med å finne en permanent etterfølger etter Fanebust, og Stokke vil fortsette som konstituert i denne perioden.

- Coop Norge står overfor store utfordringer, spesielt knyttet til kjøpet av ICAs dagligvarevirksomhet i Norge. Dette er oppgaver som krever en tilstedeværende toppleder med stor arbeidskapasitet. Jeg har dessverre kommet til at min helsesituasjon er slik at jeg ikke kan lede denne prosessen på optimalt vis. Selv om det er med tungt hjerte jeg tar beslutningen, er hensynet til å lande oppkjøpet av ICA Norge på beste vis viktigere enn hensynet til mine personlige ambisjoner, sier Svein Fanebust i pressemeldingen mandag.

- Å lede en av Norges største kommersielle virksomheter er ingen åtte-til-fire-jobb. Det tar både kvelder og helger, og det krever jernhelse. Jeg har stått i dette i mange år, og den siste tiden har kroppen varslet om at det har røynet på. Det ville ikke være riktig verken for Coop eller meg at jeg skulle være leder uten å gå for full maskin. Heldigvis er jeg sikker på at Coop har de folkene og systemene som skal til for å løfte organisasjonen videre, sier Fanebust.

Styreleder Lisbeth Bull Husby i Coop Norge peker på at Fanebust var drivkraften bak Coops kjøp av Icas dagligvarevirksomhet i Norge.

- Også på andre områder har han preget og formet Coop på en måte som gir grunn til stor takknemlighet. Når Fanebust mener at han ikke lenger kan lede Coop Norge på beste måte, er det en beslutning vi må ta til etterretning, sier styreleder Bull Husby i pressemeldingen.

Les også:

De eneste norske på topplisten

Professor mener Coop bruker «haglestrategi»

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.