Dagligvarekonsernet Norgesgruppen la torsdag frem et årsregnskap som viser både både omsetnings- og resultatvekst for fjoråret sammenlignet med året før.

- Vi har hatt en god topplinjeutvikling, og det er ekstra gledelig at alle kjedene våre har vekst eller holder sin posisjon. Kiwi øker med 0,9 prosentpoeng, og ser at lavprisandelen stiger hvert år. Men også Meny vokser, og det er ekstra gledelig, sier konsernsjef Tommy Korneliussen på en pressekonferanse i Oslo torsdag.

Driftsinntektene endte på 67,4 milliarder kroner, en vekst på 8,6 prosent sammenlignet med året før. Resultatet før skatt ble på 2,4 milliarder kroner, en oppgang på seks prosent fra 2012.

- Vi slåss om omsetningen, og har lykkes godt med det og er fornøyd med resultatet og en tilfredsstillende driftsmargin som preges av konkurransen i markedet.

Driftsmarginen falt til 3,9 prosent fra 4,1 prosent året før.

- Vi merker konkurransen i prisbildet jevnt over hos alle kjedene våre. Det var et tøft år, slik kjedene opplevde det, sier finansdirektør Sverre R. Kjær på pressekonferansen.

Han opplyser at konsernet vil utbetale i underkant av en halv milliard kroner i utbytte til aksjonærene etter fjoråret.

Dagens Næringsliv skrev i februar om Norgesgruppen-eide Asko, som er landets største grossist innen dagligvarer og storhusholdningsmarkedet. Konsernet har opplevd solid vekst de siste årene, og regner med å passere 50 milliarder kroner i omsetning i år.

Det vil i så fall være en vekst på syv milliarder siden 2012.

- Veksten til Asko skyldes primært leverandører som tidligere har hatt egen distribusjon, men som nå har valgt Asko for å distribuere varene sine, sa Asko-styreleder Torbjørn Johannson til DN.

Les også:

Ekspert tror dagligvaretaperne vil tape enda mer

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.