Det viser årsregnskapet til Norgesgruppen. Korneliussen blir pensjonist i løpet av året, og hevet 6,783 millioner kroner i lønn i 2015, tre millioner i bonus og fikk 535.000 kroner i andre ytelser. I tillegg kommer pensjonskostnaden på 2,734 millioner.

- Ingen kommentarer, sier Tommy Korneliussen om fjorårets lønnspakke.

Av årsregnskapet fremgår det at 66-åringen får «et sluttvederlag tilsvarende to års lønn med alle tilleggsytelser inkludert. Pensjonen er ytelsesbasert med 60 % av lønn».

Korneliussen hadde 9,8 millioner i lønn, bonuser og ytelser i 2014, en lønnspakke som DN skrev om ifjor: Får 14,7 mill. for å bli dnPlus (DN+)

– Jeg kunne ha sluttet da jeg var 62 år, men gjorde ikke det og har ikke bestemt meg for når jeg vil pensjonere meg. Men jeg kommer ikke til å slutte i år, sa Korneliussen da.

Les også: Merkevaretopp tjente 9,9 mill.  

Rema 1000-direktør Ole Robert Reitan fikk ifjor 4,8 millioner kroner i samlet godtgjørelse mot 3,4 millioner kroner i 2014, ifølge Remas årsregnskap. 100.000 kroner av fjorårets godtgjørelse var pensjonskostnader, resten var lønn og andre kortsiktige ytelser, heter det i regnskapet. Reitan har verken bonusavtale eller «særskilt vederlag ved opphør eller endring av ansettelsesforhold», ifølge 2015-regnskapet.

Landets nest største matselskap Coop har ikke levert årsrapporten sin ennå.

Les også: Reitans tar ut 200 mill. i utbytte (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.