Synnøve Finden skulle etter planen lansere en ny halvfast ost selskapet har gitt navnet «Kongsgård – en jarlsbergost-type fra Synnøve» om ti dager. Dette har de skrevet på pakningen til den nye osten som er på vei ut i butikkene.

Hovedkonkurrent Tine har reagert på emballasjen og har bedt Synnøve Finden kutte referansen til det selskapet mener er deres registrerte varemerke Jarlsberg. Onsdag leverte de en begjæring til Follo tingrett om en midlertidig forføyning for å stanse lanseringen. I sitt tilsvar skriver Synnøve Finden at Tine driver historieomskriving og at store mengder ost nå står i fare for å bli kastet.

– Vi har 100.000 oster som står klare for ostediskene rundt om i det ganske land. Det er vondt å tenke på at Tine muligens tvinger oss til å kaste all denne osten, i en tid hvor vi alle deler målet om å redusere matsvinnet, uttaler kategoridirektør Magnus Tollefsen i Synnøve Finden i en pressemelding fredag.

I tilsvaret til Follo tingrett skriver Synnøve Finden at Tine har tilegnet seg Jarlsberg-navnet i en tid de hadde monopol på meieriprodukter.

– Historien til ost «av jarlsbergost-type» går tilbake til 1800-tallet, da det ble laget jarlsbergost ved flere ysterier i Vestfold-distriktet. Det innebærer at verken Tine har enerett til å produsere jarlsbergoster eller at Tine har enerett til å omtale sine produkter som «jarlsbergost-type», sier Tollefsen.

Les også:
- Lurt inn i en falsk trygghetsfølelse dnPlus
– Miami er den perfekte storby d2Plus
- Det er ikke oljeingeniørene i Rogaland jeg er mest bekymret for

DNtv:

Perfekte ski på to minutter
Her får du tipsene som gir deg best gli og best feste under Holmenkollmarsjen på lørdag.
02:37
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.