Orkanen Dagmar ser ut til å bli den dyreste i et år som har vært preget av mye ekstremvær. Informasjonsdirektør Øystein Thoresen medgir overfor Dagens Næringsliv at regningen vil dumpe ned i forsikringstagernes postkasser - men ikke umiddelbart.

- Mange tror at et uvær får utfall på neste faktura, men slik er det ikke, forsikrer Thoresen. Norske forsikringstagere spleiser på regningen gjennom Norsk naturskadepool, som er et stort fond som brukes til erstatninger for eiendom som blir ødelagt av ekstremvær som flom og orkaner.

At regningen etter Dagmar blir vesentlig minner gårsdagens aktivitet om. Da fikk Gjensidige inn nye skademeldinger omtrent hvert minutt. At ekstremværet har vårt påfallende i 2011 bekrefter også Jon Berge i If:

- 2011 er det verste året siden nittitallet, sier Berge.

Finansnæringens fellesorganisasjon (FNO) som administrerer naturskadefondet, regner med at Dagmar blir dyrere enn Berit, uværet for kort tid siden som skal ha kostet samfunnet 275 millioner kroner.

- Med naturskade erstatningene som vil følge etter Dagmar, vil vi for året 2011 passere en milliard kroner i forsikringsutbetalinger etter naturskader, opplyser Tonje Westby i FNO.

Les også: Dagmar slo ut telenettet (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.