I et brev som nyhetsbyrået Reuters har fått tilgang til, protesterer kinesiske diplomater mot at Tibets åndelige leder skal delta i et panel med flere nobelvinnere. Arrangementet holdes på Geneva Graduate Institute.

– Å invitere Dalai Lama til dette arrangementet bryter med suvereniteten og Kinas territorielle integritet, noe som går imot FNs prinsipper og hensikter. Kina demonstrerer resolutt mot Dalai Lamas separatistiske aktiviteter i hvilket som helst land, står det i brevet.

Dalai Lama, som ble tildelt Nobels fredspris i 1989, flyktet til India i 1959 der han siden har bodd i eksil etter et opprør mot kommunistregimet. Kina ser på ham som en separatist, mens munken selv sier han at bare vil ha økt selvstyre for tibetanerne innenfor Kinas grenser.

Avlyser ikke

Direktør for Genève-instituttet, Philippe Burrin, sier at de får press fra begge sider, men arrangementet kommer ikke til å bli avlyst. – Dette er et spørsmål om ytringsfrihet og akademisk frihet til å organisere et arrangement. Det er ikke et arrangement om Tibet, og heller ikke et politisk følsomt tema, det handler om sivilsamfunnets rolle når det gjelder å fremme menneskerettigheter, sier Burrin til Reuters.

Torsdag er det 57 år siden begynnelsen på det tibetanske folks opprør mot Kinas invasjon og okkupasjon av Tibet. (©NTB)

Les også: - Ganske kraftfulle greier

Kraftig vekst i flytrafikken

ESA: Flypassasjeravgiften kan være ulovlig

 

Se også på DNtv:  Langt frem for sjøens Tesla

Langt frem for sjøens Tesla
Designer Bård Eker har i flere tiår jobbet med utvikling av fremtidens båter. Han mener båtbransjen trenger en nytenkende gründer som Teslas Elon Musk og sier det er et problem at dagens båter skapes med gammel teknologi og tenkemåte.
04:53
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.